Denizbank EBRD’den 175 Milyon Dolar Kaynak Temin Etti

Denizbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 175 milyon dolar kaynak temin etti. Elde edilen kaynağın 1,25 milyar TL’ye denk geldiği, 2 yıl vadeli olduğu belirtildi. TOBB ile iş birliği yaparak KOBİ’lere yönelik yüzde 7,5 faiz ve 2 yıl vadeli 6 milyar TL’ye ulaşan Nefes Kredisi sunan banka, şimdi de EBRD ile iş birliği sağladı. Konuya yönelik olarak banka açıklama da yaptı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre kredi, Haziran ayı içerisinde özellikle tarım sektöründe yer alan küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek amacı ile kullanılacak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, belediyelerin finansmana erişimlerinin sağlanması ve gerçekleştirdikleri ithalatları tekrar üreterek ihracata dönüştürmesi için bu işletmelerin ticaret işlemlerinde kullandırılacak.

Denizbank GM Hakan Ateş Açıklama Yaptı

EBRD’den temin edilen 175 milyon dolarlık kaynak ile ilgili olarak Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş açıklama yaptı. Ateş açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Her dönemde finans sektörüne doğru noktalarda, gereken olanakları sağlayan EBRD ile birlikte çalışarak ülkemizin can damarı olan KOBİ’lerimizin ve soframızdaki ekmeğimizi borçlu olduğumuz çiftçimizin, adeta ailelerinin bir ferdi gibi hep yanlarında olduk. Bu zorlu dönemde de maliyetlerini yönetmelerini sağlayacak ucuz ve uygun vadeli finansal çözümler üretmeyi milli bir görev addediyoruz. Kısa süre önce aynı anlayışla, TOBB iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Nefes Projesi ile önemli bir inisiyatif üstlendik. Aralık 2019’da da uluslararası piyasalardan 1,1 milyar dolar ile rekor seviyedeki sendikasyon kredisini yine EBRD’nin de katkısını alarak sağladık. Koronavirüs salgınının küresel ölçekte etkili olduğu bu zor günlerde her zaman olduğu gibi çiftçimizin, KOBİ’lerimizin, yerel yönetimlerimizin ve gerçekleştirdiği ithalatı içeride tekrar üreterek ihracata dönüştüren ticaret erbabımızın yanında olma milli vazifesini, ifa etmeye devam edeceğiz.”