Wells Fargo’nun Hükümet Destekli Kredilerine Dava Açıldı

Devlet, bankalar aracılığı ile vatandaşlarına maaş koruması uygulaması adı altında yardımda bulundu. Ancak Wells Fargo’nun bu hükümet destekli kredileri usulsüz bir şekilde dağıttığı iddiaları var.

Devlet tarafından verilen sübvansiyonlu Paycheck Koruma Programı kapsamındaki paralar bankalara yattı. Ancak koronavirüs krizinde yardım arayan küçük işletmeler bu uygulamada mağdur olduklarını bildirdi ve Wells Fargo bankasına dava açtı.

Hükümet Mart ayında, devam eden COVID-19 krizi için küçük işletme sahiplerine 349 milyar dolarlık bir kredi programı başlattığını açıklamıştı. Bu yardımlar banka hesaplarına yatmaya başladı ve Cuma günü para dağıtım işlemi bitmiş olacak.

Wells Fargo Bankası’nın Büyük İşletmelere Öncelik Verdiği İddia Ediliyor

Küçük işletme sahipleri tarafından Wells Fargo Bankası’na açılan davada, dünya devleri arasında olan bankanın önceliği büyük işletmelere verdiği iddiası söz konusu. Büyük işletmelerin öncelik sırasında alınıp ödemelerin ilk alanlar arasında olması sebebi ile küçük işletmeler mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Wells Fargo Bankası’na açılan davada suçlamalar bu kadar ile de sınırlı değil. Bir başka iddia ise; bankanın Maaş Koruma Programı’nda değişiklik yaptığı ve bu değişiklik sonucunda da bankaya para kazandıracak olan işlemlerin ön planda tutulduğu iddia edilmekte.

Wells Fargo CEO’su Charlie Scharf, bu ayın başlarında yapmış olduğu açıklamada şu sözleri söylemişti., “Bu kriz tüm işletmeleri etkilese de, 50’den daha az çalışanı olan ve kar amacı gütmeyen küçük işletmelerin genellikle daha az kaynağı var.” Dedi. “Bu yüzden Maaş Koruması altındaki çalışmalarımızda bu gruplara odaklanıyoruz.” Davanın sonucunda verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediği konusu açıklığa kavuşacak.