Yapı Kredi Dünya Kadar Sade Projesini Hayata Geçirdi

Yapı Kredi Dünya Kadar Sade Projesini Hayata Geçirdi
Yapı Kredi Dünya Kadar Sade Projesini Hayata Geçirdi

Yapı Kredi ve Yapı Kredi World tarafından yeni bir proje hayata geçirildi. “Dünya Kadar Sade” isminin verildiği proje, bir seri halinde olacak. Proje, Yapı Kredi World’ün dijital platformlarından yayımlanacak. Instagram üzerinden projeyi takip etmek isteyen kişiler @YapiKrediWorld, Youtube üzerinden takip etmek isteyen vatandaşlar da YapıKredi kanalını tercih edebilecek.

Günümüzde meydana gelen aşırı tüketim olgusu nedeniyle sadeleşmek adına farkındalık yaratmak isteyen banka, “Dünya Kadar Sade” projesini oluşturdu. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, sadeleşme alanından bahsedilirken; tüketim alışkanlıklarının, hayat stillerinin, zaman yönetiminin gözden geçirmeyi teşvik etmesi ve bu alanda rehberlik sunması olduğunu belirtti.

Akıllı Alışveriş Kavramı Üzerinde Durulacak

Dünya üzerinde bilinçsiz bir şekilde tüketim yapıldığına dikkat çeken Yapı Kredi, “akıllı alışveriş” kavramı ile vatandaşları buluşturmak istediğini ifade etti. Bu kapsamda tüketicilere farkındalık yaratılması adına proje hayata geçirildi. Projenin moderatörlüğüne Belçim Bilgin oturdu.

Evde sadeleşme hayatımızı nasıl etkiler, zamanı sadeleştirmek mümkün mü, akıllı alışveriş nasıl yapılır, takıntılı ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları nasıl önlenebilir gibi sorulara cevap arayan bir seri elde edilmek istendiği vurgulandı. Bu seri ile birlikte insanların olası sadeleşme fikirlerine ulaşabileceği belirtildi.

İlk Bölüm 12 Aralık da Yayımlandı

Projenin ilk serisi olan “Ev”, 12 Aralık 2020 tarihinde Yapı Kredi World Instagram sayfası üzerinden paylaşıldı. Burada ev içerisinde sadeleşmenin, hayatımızdaki yeri ve önemi anlatıldı. İdeal bir yaşam alanının nasıl olması gerektiği üzerinde tartışma şeklinde hazırlanan videoda Belçim Bilgin’in konuğu, Joint Idea Kurucu Ortağı Markus Lehto idi.