Alpha Bank 11 Milyar Dolarlık Kredi Verecek

Alpha Bank, PIMCO Cerberus ile yapmış olduğu görüşmeden sonra 11 milyar dolarlık kredi sağlayacağını açıkladı. Reuters tarafından yapılan habere göre, Yunanistan bankası olan Alpha, Cerberus ve PIMCO dahil olmak üzere en az 5 adet ABD yatırım şirketi ile görüşmelere katılacak.

Banka tarafından verilen bilgiler doğrultusunda Galaxy olarak bilinen portföyün 7,6 milyar avro değerindeki perakende krediler ile orta ve büyük ölçekli kurumsal müşterilere 3 milyar avro değerinde kredi verileceği ifade edildi.

Yunanistan’daki dördüncü büyük banka olan Alpha, 11 milyar dolarlık kredi satışında 400 ile 500 milyon avro arasında nakit para kazanabileceğini de dile getirdi. Bu yılın başında banka Cepal ile satış sürecini başlatmış fakat pandemi nedeniyle görüşmelerini durdurmak zorunda da kalmıştı.

Alpha Bank 29 Haziran’a Kadar Teklifleri Kabul Edecek

Bankaya yakın kaynaklar içerisinde yer alan bir sözcü de Alpha Bank’ın 29 Haziran 2020 tarihine kadar teklifleri kabul edeceğini söyledi. Bu doğrultuda edinilen bilgilere göre Alpha, Bain Capital Credit ile Apollo’nun Cepal’deki yüzde 60 hissesini satmayı istiyor. Banka bu durumda Centerbridge ile yarışmaya dahil olmuş olacak.

Bankanın belitmiş olduğu kredi miktarı satışa sunulursa, koronavirüs sırasında büyük bir borç veren olarak tarihe geçecek. Eğer anlaşma başarılı olursa, Yunanistan ve İtalya arasında da borç verenler arasında anlaşma sağlanmış olacak.