BNP Paribas Yatırımcılara Yönelik İç Birimini Kapatıyor

Fransa’nın dev bankası BNP Paribas, ülke içerisindeki zenginler için yatırımlarına yönelik oluşturduğu iç birimini kapatmaya karar verdi. Koronavirüs sonrasında artan maliyetler, kayıplar ve azalan marjlar nedeniyle banka, maliyetleri azaltmak istediğini açıkladı. Ülke içerisindeki 20 yılı aşkındır hizmet veren BNP, Aralık 2019 yılında 14,72 milyar dolarlık müşteri parasını ele almıştı. Alınan miktar Hindistan’dan gelmişti.

Alınan karar ile ilgili olarak BNP Paribas sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

“Bu kararın küresel franchise’ımız için önemli bir büyüme motoru olmaya devam eden Asya’daki varlık yönetimi büyüme stratejimiz üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Geçişin her adımında müşterilere eşlik edeceğiz.”

BNP Paribas Büyümeye Odaklanacak

Hindistan’da kurumsal ve kurumsal bankacılık faaliyetlerine, franchise’ına odaklanmak istediğini de belirten BNP, Hindistan’daki Varlık Yönetimi kapatma hamlesinde şok etkisi yaratmış oldu. Son 10 yıl içerisinde büyük varlık yönetimi firmaları listesinde bulunan banka, 2019 yılında IIFL Wealth & Finance varlık yönetimi işini satın almaya karar vermişti.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Abakkus Portföy Kurucusu Sunil Singhania, “Yabancı firmalar için, Hindistan’da bir servet veya varlık yönetimi işi yürütmek, yüksek maliyet, düşük marj ve yerel firmalardan gelen sert rekabet nedeniyle uygun veya zor değil” dedi.