Mustier: Nisan 2021’de İstifa Etmeye Karar Verdim

Mustier Nisan 2021’de İstifa Etmeye Karar Verdim
Mustier Nisan 2021’de İstifa Etmeye Karar VerdimPiazza Gae Aulenti, Europa, Italien, Mailand , 18.12.17Engl.: Jean-Pierre Mustier, French investment banker, Chief Executive of Italian bank UniCredit Group, chairman, portrait at office in Milan, Italy, Europe, 18 December 2017. Economy, finances *** Local Caption *** Jean Pierre Mustier, administrateur delegue de Unicredit Group

Finans Gündem’de yer alan habere göre, UniCredit yönetim kurulu fikir ayrılığı yaşadı. İtalyan Bankacılık Şirketi UniCredit’in CEO’su olan Jean Pierre Mustier strateji konusunda yönetim kurulu ile fikir ayrılığı yaşadı. Yönetim kurulu ile yaşadığı fikir ayrılığı sonucunda gelecek yılın nisan ayında görevinden ayrılmaya karar verdiğini bildirdi.

Yatırım bankacılığı alanında deneyime sahip olan UniCredit CEO’su Jean Pierre Mustier kararını verdi. Mustier, geçtiğimiz 4 yıl boyunca yeniden yapılanma süreci boyunca bankaya destek olmuştu. Bilançoyu güçlendirmeyi başaran ve riskleri azaltmayı başaran CEO, 2021 Nisan ayında ayrılma kararı aldı.

Mustier: Kararımı Verdim

Mustier yaptığı açıklamada, “Son birkaç aydır, Takım 23’ün (işletme planı) stratejisinin ve temel prensiplerinin yönetim kurulunun mevcut görüşlerine uymadığı aşikârdır.” dedi. Konuşmasına “Bundan dolayı, yeni yönetim kurulunun gelecek stratejisini detaylı bir şekilde hazırlayabilmesi için görev süremin sona ereceği Nisan 2021’de şirketten istifa etmeye karar verdim.” cümleleri ile devam etti. UniCredit hisseleri ise borsada yüzde 5 ve 6 oranlarında gerileyerek günlerini kapatmaya başladı.

UniCredit tarafından yapılan açıklamada ise Padoan’ın ve yönetim kurulunun, hem banka dışı hem de banka içinde yeni CEO arayışı başlayacağını duyurması dikkat çekti. Pandemi nedeni ile karlarını baskılayan olumsuz faiz oranları dışında Asyalı ve ABD’li rakipler ile yaşanan rekabet durumu daha da zorlaştırır nitelikteydi. Düzenleme kurumlarının düşen kar oranlarını telafi edebilmek için maliyet düşürmesi amacı ile birleşmek istemesi üzerine, Mustier bu gibi birleşmelerin “her derde deva” olmayacağını belirtmesine neden oldu.