Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesi Arasına Kuveyt Türk de Girdi

Kuveyt Türk, Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen “Avrupa’nın En İyi İşverenleri 2020”  listesine girdi.

Bankadan yapılan açıklamada, “Önce insan-önce çalışan” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten banka, çalışanlarının “İyi ki Kuveyt Türklüyüm” demesini sağladı. Kuveyt Türk, çalışanlarına huzurlu ve mutlu bir iş ortamı sağlamaya devam ediyor.

Avrupa’nın En İyi İşverenleri 2020 listenin önemli kategorilerinden olan, büyük şirketler kategorisinde 30 şirket arasında en çok çalışana sahip olan Kuveyt Türk, listeye giren ilk finansal kuruluş oldu.

Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşüm Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Aslan Demir, “Marka ve insanı birbirine bağlayan asıl gücün ortak değerler olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede arkadaşlarımıza en iyi iş yeri deneyimi sunmaya odaklanarak iş sonuçlarından performansa, eğitim-gelişimden gönüllülüğe, fiziksel ortamımızdan kurum kültürümüze kadar çalışanlarımızın hayatını etkileyen tüm konuları ‘iyi ki’ şemsiyesi altında topluyoruz.” dedi.

Demir ayrıca, “Bu yıl pandemiden dolayı olağanüstü bir süreci tecrübe ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bu süreçte ‘önce sağlık’ diyerek hem genel müdürlük binalarımızda hem de şubelerimizde evden çalışma ve dönüşümlü çalışma modellerini en hızlı uygulayan kurumlardan biri olduk. Dijital altyapımızın sağlam olması bu süreci hepimiz için kolaylaştırdı. Bu dönemde de verim ve motivasyonumuzu koruyarak ödüllere layık uygulamalarımızı sürdürdük. Geçen ay bankacılık okulumuz, büyük bir başarıya imza atarak Brandon Hall Grup’tan 4’ü altın olmak üzere 10 farklı ödülle dönerken, iç iletişim uygulamalarımız ve Sepetim de Stevie Awards’tan çifte ödülle döndü.”

“İş hayatında birçok ödül alabilirsiniz. Makamlar gibi ödüller de gelip geçicidir. Kalıcı olan, çalışanların keyifle gelip çalıştıkları bir iş ortamı ve kendilerine değer katan bir iş kültürü oluşturmaktır. Tüm insan kaynakları süreçlerimizi, çalışanlarımızın ‘İyi ki Kuveyt Türklüyüm’ demeye devam edecekleri şekilde tasarlamayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.