BNP Paribas Shanghai’da Sermaye Artışı Gerçekleştirdi

Shanghai’da bulunan BNP Paribas bankası son günlerde sermaye artışı gerçekleştirdi. 380 milyon Yuan sermaye artışı gerçekleştiren BNP, yabancı yatırım kurumlarının mütevelli bankasının başvuru koşullarına sahip olduğunu açıkladı. Böylelikle banka, Çin’in vergi indirimi politikası doğrultusunda yabancı sermayeli işletmeler için yatırım yapma fırsatı bulacak ve bu işletmelerin güçlenmesini sağlayacak.

Çin Uluslararası Radyosu tarafından da yapılan habere göre BNP Paribas’ın Çin ayağındaki CEO’su Lai Changgeng, Çin’in finansal piyasalardaki yabancı kurumların Çin tahvillerine ya da borsalarına yatırım yapmalarnı teşvik etmek istediklerini ifade etti. Changgeng, 380 milyon Yuan değerindeki sermaye artışı ile birlikte tasarruf edilen vergi tutarının da 38 milyon olduğunu söyledi.

Çin tarafından oluşturulan ilgili mevzuata göre yabancı yatırımcıların Çin’de yerleşik işletmeler üzerinden elde edilen kazançlarının, Çin’de doğrudan yatırım artırması halinde yatırım dönemi içerisinde kurumlar vergisinden muaf tutulabileceği söylendi. Özellikle yabancı yatırım projelerinde bu politikanın uygulanabileceği belirtildi.

4 Ayda 2 Milyar Yuan Yatırım Gerçekleştirildi

2020 yılının ilk çeyreğinde Shanghai’da söz konusu politikalar doğrultusunda yabancı sermayeli işletmelerin sayısı 20’ye çıktı. 208 milyon Yuan değerinde vergi indirimi ile birlikte toplamda 2 milyar 80 milyon Yuan yatırım gerçekleştirildi.

Aynı zamanda bu yılın ilk çeyreğinde Shanghai kentinde değerlendirilen yabancı yatırım değeri de yüzde 4,5 oranında büyüdü ve 669 milyon Dolar seviyesine ulaştı.