Bank of America CEO’su Brian Moynihan

Bank of America’nın CEO’su olan Brian Moynihan ekonomi konusunda hala iyimser olduğunu belirtti.

Bankaların ekonomi konusunda büyük bir rolü vardır. Bank of America’nın ekonomistleri yıl sonuna kadar işsizlik oranınının %10 olacağı konusunda umutlu. Ekonominin ise 2023 yılına kadar eski durumuna geri dönemeyeceğini söylüyor.

Bank of America’da diğer tüm bankalar gibi nakit sıkıntısı çeken işletmelerin teşvik fonlarına ulaşmalarında önemli bir rol oynadı. 25 milyar dolarlık finansman sağlayan banka 334.000 Maaş Koruma Programı (PPP) kredisine imza attı. Ayrıca büyük şirketlerin bilançolarını desteklemek adına 461 milyar dolarlık sermaye arttırımında bulundu.

Moynihan 2010 Yılında Bu Yana Bank of America’nın CEO’su

Moynihan şirketin ekonomiye bakış açısını iyimser olarak belirtti. Stresin azaldığını ve müşterilerinin ilerleme kaydettiğini gördüklerini söyledi. İşsizlik oranı ile ilgili de nisan ayında kötü olduğunu ancak düzelme yolunda gittiğinin altını çizdi. Virüs nedeniyle artıp azalacağını ön gördüklerini söyledi. İyimser olmanın önemini de vurguladı.

Ekonomiyi toparlamak adına para harcamanın öneminden bahseden Moynihan iyimser yaklaşımda bulunuyor.

Ekonomi adına kendi şirketlerinde yapmaları gerekenleri yaptıklarını ve işten çıkarma olmayacığını duyurduklarını bildirdi. Maaş arttırımına gittiklerini ve de fazla mesai sürecini geliştirdiklerini iletti.

Banka adına çalışanlarına bakmanın ve güvenliklerini sağlamanın öncelikli olduğunu belirten Moynihan müşterilerine en iyi hizmeti sağlayabilmenin önünün bu sayede açıldığını vurguladı.