Bank of America’dan Beyrut’a Yardım

Lübnan’ın başkenti olan Beyrut’ta yangın nedeniyle 4 Ağustos tarihinde meydana gelen patlamada 150’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. 6 binden fazla kişininde yaralanmasına sebep olan patlamaya Bank of America 300.000 dolarlık yardım taahhüdünde bulundu.

Toplanan yardım fonları bankanın hayır kurumu üzerinden toplanarak dağıtılacak. Charlotte merkezli banka Lübnan’a 150.000 doları peşin vererek daha sonra geri kalanını ödeyeceğini paylaştı.

Yardım Toplamda 300.000 Dolar Olacak

Fonlar Charlotte merkezli bankanın hayır kurumu aracılığıyla dağıtılacak. Lübnan’ın sivil toplum kuruluşu olan Lübnan Kızıl Haç’a peşin 150.000 dolar verilecek. Ardından daha sonraki bir tarihte 150.000 doları verilerek toplam yardım 300.000 dolara ulaşacak.

Bank of America’nın Beyrut’ta yaşanan patlamadan hiç bir çalışanı zarar görmedi.

Üzerinden bir hafta geçen patlama liman deposunda bulunan yangından dolayı meydana geldi. Patlama büyük bir yıkıma neden oldu. Aynı zamanda mali bir krizle uğraşan Lübnan halkı, hükümete karşı protesto başlattı.

Bank of America’nın açıklamasına göre toplanan fonlar temel ihtiyaçlar ve tıbbi malzeme yetersizliği karşılamak için yapılıyor. Ayrıca temel ihtiyaçların karşılanamaması ve tıbbi malzeme yetersizliğinin korona virüsünün etkilerinin de artmasına sebep olabileceği için durumu engellemek amacıyla kullanılacak.