Banka İş Başvuruları

Ekonomi biliminin doğmasında rolü büyük olan para, yüzyıllardır insan hayatının önemli bir parçasıdır. İnsanlar paralarını biriktirmek, mevcut paralarını muhafaza etmek ve ödeme yapmak gibi temel finansal ihtiyaçlara sahiptirler. Bütün bu finansal ihtiyaçların karşılanması düşüncesi, insanların güvenebileceği kurumların doğmasına sebep olmuştur. Finansal işlemlerin güvence altında gerçekleşmesini sağlayan bu kurumlar, ekonomi dünyasının en önemli iş alanını oluşturan bankalardır.

Bankacılık, yıllardır popülaritesini yitirmeyen bir meslek dalıdır. Bankaların kurumsal yapısı, personelin belirli bir düzene uygun olarak disiplinli bir şekilde çalışabilmelerini sağlar. Çalışan haklarının kurum tarafından korunduğu bankalarda, personelin gelişimi ve yükselmesi için gerekli imkanlar mevcuttur. Banka yapılanmasındaki geniş kadro çeşitliliği de pek çok meslek dalına hitap etmektedir. Bir yazılım mühendisi, insan kaynakları uzmanı, avukat veya satış temsilcisi banka bünyesinde iş bulabilmektedir. Kadrolardaki bu çeşitlilik ve kurumsal yapı iş arayan çoğu kişinin bankalara yönelmesine sebep olmaktadır. İş arayan adaylar tarafından bankaya yoğun talep olmasına karşın bankanın kadro sayısının belirli bir limitinin olmasından dolayı bankada çalışmak isteyen herkes hedefine ulaşamamaktadır. Bu nedenle bankalar, en kalifiye personellerle çalışabilmek için personel alım sürecini oluşturmuşlardır.

Bankaların personel alım süreci iş ilanının yayınlanmasıyla başlamaktadır. İş ilanında alım yapılan kadronun görevleri, personelde aranan nitelikler, banka sınavları ve mülakata dair bilgiler yer almaktadır. Söz konusu iş ilanları bankanın kendi internet sitesi veya kariyer siteleri aracılığıyla duyurulmaktadır. Banka iş başvuruları, bu ilanlara göre gerçekleştirilmektedir. Bankanın kendi kariyer sitesi varsa eğer özgeçmişinizi bu site vasıtasıyla oluşturup, iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Kariyer ve iş arama siteleri vasıtasıyla duyurulan iş ilanlarına ise bu siteler üzerinden özgeçmişinizi oluşturup başvurmanız mümkündür. Burada önemli olan nokta, bankaya beyan ettiğiniz bütün bilgilerin doğru olmasıdır. Eksik veya hatalı bilgi verdiğiniz takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Banka iş ilanlarında iş başvurusu yapabilmeniz için size tanınan bir son başvuru tarihi vardır. Bu başvuru tarihini geçirmeden iş başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Artık posta yoluyla başvuru kabul etmeyen bankaların iş başvuruları online olarak gerçekleştirilmektedir. Bu da banka iş başvurularının kolay ve pratik bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bazı bankalar, banka sınavlarını online değil yazılı yapmayı tercih etmektedirler. Online olmayan banka sınavları üniversiteler vasıtasıyla gerçekleşebildiği için banka sizden iş başvurusu sürecinde sınav ücreti yatırmanızı talep etmektedir. Bu durumda size verilen son tarihe kadar sınav ücretinizi yatırmadığınız takdirde iş başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

Banka iş başvurunuz olumlu değerlendirildiği takdirde banka sınavına davet edilirsiniz. Banka sınavları genel yetenek, yabancı dil ve alan bilgisi sorularından oluşmaktadır. Alım yapılacak kadroya göre değişiklik gösteren bu sınavlardan başarılı olduğunuz takdirde banka mülakatlarına davet edilirsiniz. Mülakatlar bireysel mülakat, grup mülakatı veya online mülakat şekilde gerçekleşmektedir. Mülakat aşaması, banka iş başvurusu sürecinin en önemli ve en son kısmıdır. Mülakattan başarılı olduğunuz takdirde banka iş başvuru süreciniz başarıyla tamamlanmış olur.

Banka İş İlanları

Bireylerden büyük ticari işletmelere kadar herkes finansal işlemler gerçekleştirmektedir. Söz konusu finansal işlemler banka hesabı açmaktan uluslararası bir yatırıma kadar ilerleyebilmektedir. Bu noktada finansal işlemlerin belirli bir sınırı veya niteliği olduğunu söylemek zordur. Ancak bütün finansal işlemler gerçekleştirilirken dikkat edilen en büyük nokta ise, işlemi gerçekleştiren finansal kurumların güvenilirliğidir. Yasalara ve belirli kurallara göre faaliyet gösteren bankalar, finans dünyasının işlemesini sağlayan en güvenilir kurumlardır.

Müşteri açısından güvenilirliği tescillenen bankalar, personel açısından da güvenilirdir. Kurumsal yapısı, çalışan haklarının korunması, belirli standartlarda profesyonel bir iş ortamı sunması sebebiyle pek çok kişi banka bünyesinde çalışmak istemektedir. Bankalar, kadro açığı ortaya çıktığı sürece personel alımı yapmaktadırlar. Yani ihtiyaç doğmadan personel alımı gerçekleştirmezler. Bu nedenle bankalar, iş arayanların yoğun talebine istinaden kadro açığı ortaya çıktığı takdirde iş ilan yayınlarlar. Banka iş ilanlarının belirli bir başvuru süreci vardır. İlan yayınlandığında, başvuru yapabilmek için bir başlangıç ve bitiş tarihi verilmektedir. Bu tarih aralığında iş ilanına başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Banka iş ilanlarında personel alımı yapılacak kadronun görevleri, personelde bulunması gereken nitelikler, bankanın uygulayacağı sınavlar ve personel adaylarının katılacakları mülakatlarla alakalı detaylı bilgiler yer almaktadır. Söz konusu iş ilanlarına bankanın kendi sitesi üzerinden veya kariyer siteleri vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Banka iş ilanlarına başvurular online olarak yapılmaktadır. Gözden kaçırılmaması gereken nokta ise ilanının son başvuru tarihidir. Banka iş ilanları, bütün iş başvurusu sürecine dair bilgileri bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle başvuru yaparken iş ilanlarını iyice incelemelisiniz. İlanda aranan nitelikleri taşıyorsanız ve alım yapılan kadroda başarılı olacağınıza inanıyorsanız başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Banka İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hem özel sektörde hem kamu sektöründe varlığını sürdüren bankalar, kurumsal yapıları ve büyük organizasyon yapısındaki kadro çeşitliliğiyle personel adaylarının kariyer hedeflediği favori kurumlardandır. Kadro boşluğu oldukça personel alımı yapan bankalar, en nitelikli personelleri bünyesinde katmak için personel alım süreci başlatmaktadırlar. Bu süreç banka iş ilanının yayınlanmasıyla başlayıp mülakatlarla sonuçlanmaktadır.

Banka iş başvuruları, bankanın yayınladığı iş ilanlarına göre yapılmaktadır. İş ilanında aranan nitelikleri sağlıyorsanız eğer iş başvurunuzu yapabilirsiniz. Söz konusu iş ilanları bankanın internet sitesinde veya iş arama sitelerinde yayınlanmaktadır. Bu ilanlara başvurunuzu online olarak internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Artık bankalar posta yoluyla iş başvurusu kabul etmemektedir. Bazı bankaların kendi bünyesinde oluşturduğu kariyer siteleri vardır. Bu siteler sadece bankaya özeldir ve bankanın iş ilanları yayınlanır. Örneğin Akbank Kariyer sitesinde sadece Akbank’ın iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. İlanlarını bu şekilde duyuran bankalara iş başvurusunda bulunmak için, söz konusu kariyer sitelerinde özgeçmişinizi oluşturup bankanın sistemine kaydetmeniz gerekir. Özgeçmişinizdeki bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Özgeçmişinizi oluşturduktan sonra, başvurmak istediğiniz iş ilanlarının detaylarını inceleyebilir ve pratik bir şekilde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Kendi sitesi üzerinden ilan yayınlamayan bazı bankalar, iş arama siteleri vasıtasıyla iş ilanlarını yayınlarlar. Bu ilanlara başvuru yapabilmek içinse söz konusu sitelerde özgeçmişinizi oluşturup iş başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Artık bütün başvurular online yapıldığı için banka iş başvurusu yapmak oldukça hızlı ve pratiktir.

Banka İş İlanları Nasıl Bulunur?

Bankacılık, uzun yıllardır varlığını sürdüren ve her geçen gün popülaritesini arttıran bir meslektir. Bunun sebebi hiç kuşkusuz ekonominin küreselleşmesiyle banka sektörünün devamlı büyümesidir. Hal böyle olunca, bankalar insanların çalışmak istediği güvenilir kurumlar arasına girmiştir. Köklü bir meslek olması ve gelecekte yükselişe devam edecek olması bankacılığın kalitesini ortaya koymaktadır.
Personel adaylarından gelen taleplere göre, boş kalan kadrolara personel alımı yapan bankalar söz konusu boş kadroları iş ilanları yayınlayarak duyurmaktadırlar. Peki banka iş ilanlarına nasıl ulaşılır?

Bankaların insan kaynakları departmanları tarafından hazırlanan iş ilanları, bankanın internet sitesi üzerinden veya iş arama siteleri üzerinden yayınlanır. Banka iş ilanlarını bulmak için her bankanın sistemine hakim olmanız gerekmektedir. Hangi bankaların kendi kariyer sitelerinden iş ilanlarını duyurduğunu iyi bilmeli, buna göre bankaların sitelerini tek tek ziyaret etmelisiniz. Bunun yanında iş arama siteleri üzerinden iş ilanlarını yayınlayan bankaların iş ilanlarına ulaşmak içinse, iş arama sitelerinde bankanın kendisini aratarak ilanları takip edebilirsiniz. Bankalar ihtiyaç duydukları takdirde personel alımı gerçekleştirdikleri için yılın belirli dönemlerinde alım yapmamaktadırlar. Hangi bankanın ne zaman kadro açığının olacağını önceden net olarak bilmek mümkün değildir. Bu nedenle banka iş ilanlarını bulmak için bankaların kariyer sitelerini, kendi sitelerini ve iş arama sitelerini düzenli olarak takip etmeniz gerekmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde banka iş ilanlarını bulmak için gereken tek şey artık internettir. İnternetiniz olduğu sürece bütün ilanlara çok kısa bir sürede ulaşabilir ve online olarak banka iş ilanı başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Banka İş Başvurularında Dikkat Edilecekler

Bünyesindeki departman çeşitliliği sayesinde pek çok meslek dalına hitap eden bankalar, avukattan portföy yöneticisine kadar çeşitli kadrolara sahiptir. Bu kadro çeşitliliği, birçok kişinin banka bünyesinde çalışma imkanı bulmasını sağlamıştır. Bankacı olmak veya banka yapılanmasında çalışmak içinse öncelikle bankalara iş başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Banka iş başvuruları, bankada çalışmak isteyen personel adayının seçilmesini sağlayacak ilk adımdır. Bir bankaya iş başvurusunda bulunmak için öncelikle bankanın iş ilanı yayınlamasını beklemeniz gerekmektedir. İş başvurusu yapacağınız iş ilanının bütün detaylarını incelemeniz oldukça önemlidir. Bu ilanlarda başvuru yapılacak pozisyonun görevleri, personelin nitelikleri, banka sınavları ve banka mülakatları gibi iş başvurusu sürecini belirleyen en önemli etkenler detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Öncelikle iş ilanının hangi kadro için açıldığına dikkat etmelisiniz. Eğer verimli olabileceğiniz, çalışabileceğiniz bir kadro ise başvurunuza devam etmelisiniz. Bankalar, en nitelikli personeli seçmeyi amaçladıkları için personelde birtakım özellikler aramaktadırlar. İlanda yer alan bu özellikleri taşıyıp taşımadığınızı iyi analiz etmelisiniz. Eğer aranan niteliklere sahip değilseniz başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Aranan nitelikleri taşıdığınızı düşünüyorsanız, gireceğiniz banka sınavlarının ve mülakatların tarihlerine dikkat etmelisiniz. Banka sınavlarının içeriğini, hangi tarzda sorular sorulduğunu iyice araştırmalısınız. Eğer banka iş ilanı bütün bu detaylarıyla size uygunsa, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Banka iş başvurusunu online olarak yapmanız gerekmektedir. Bunun için bankanın sistemine önceden özgeçmişinizi kaydetmediyseniz eğer başvuru aşamasında banka sizden tek tek bilgilerinizi talep edecektir. Bütün bilgileri doğru ve eksiksiz girmeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde en ufak bir hatada başvurunuza banka tarafından olumsuz geri dönüş sağlanacaktır. Bilgileri doğru girmek kadar önemli olan bir diğer husus ise ilan için belirlenen son başvuru tarihidir. Banka iş ilanları 2-3 hafta gibi kısa süreler için yayınlanmaktadır. Size verilen son başvuru tarihine kadar iş başvurunuzu mutlaka gerçekleştirmelisiniz.

Banka İş Başvuruları 2019

Kurumsal yapısıyla dikkat çeken banka sektörü, personele kendini geliştirme ve meslekte yükselme imkanı tanıması sebebiyle çoğu kişinin kariyer inşa etmeyi hedeflediği bir iş alanı olmuştur. Profesyonel bir iş hayatı sunmasının yanında çalışan haklarının korunması ve disiplinli bir iş ortamı sağlaması sebebiyle personel adaylarının yoğun talep gösterdiği bankalar, kadro açığı oldukça personel alımı yapmaktadırlar.

Her bankanın personel ihtiyacı farklı zamanlarda oluşabilmektedir. Kimi banka satış temsilcisi ararken kimi banka bünyesine müfettiş yardımcısı katmak isteyebilir. Bir bankanın personel alımı yaptığı dönemde diğer banka hiçbir alım yapmayabilir. Hangi bankanın hangi kadrosunun boş kalacağı önceden bilinemeyeceği için, bankaların net bir personel alım tarihi yoktur. Sık sık personel alımı gerçekleştirseler de bankaların personel alımı yapacakları, iş ilanı yayınlanmadan yaklaşık 1 ay önce duyurulur. İş arayan personel adayları buna göre iş ilanlarını takip etmeye başlarlar. İş ilanında aranan niteliklere uygun olan personel adayları iş başvurularını gerçekleştirerek banka sınavlarına katılmaya hak kazanırlar. Çok aşamalı olabilen banka sınavlarından başarılı oldukları takdirde banka mülakatlarına davet edilirler. Mülakatlardan başarılı olan personel adayları artık bankacı olmaya hak kazanırlar. Bütün bu iş başvuru sistemi sonucunda 2019 yılında pek çok kişi bankacı olma imkanı yakalamıştır. Diğer yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da banka iş başvuruları online olarak gerçekleştirilmektedir. Avukat, uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, satış temsilcisi, müşteri temsilcisi ve gişe yetkilisi 2019 yılında en çok alım yapılan kadrolardan birkaçı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ziraat Bankası İş Başvuruları

Türkiye’nin en eski kamu bankası olma sıfatını taşıyan Ziraat Bankası, ülkenin en köklü kurumları arasında yer almaktadır. Kamu bankası oluşu ve köklü geçmişi sebebiyle personel adaylarının yoğun talebine maruz kalan Ziraat Bankası, kadro açığı bulunduğu takdirde personel alımı gerçekleştirmektedir.

Ziraat Bankası iş ilanlarını kendi internet sitesinde bulunan duyurular kısmında yayınlamaktadır. Burada yayınlanan iş ilanlarında personel alımı yapılan kadroya ve personel alım sürecine dair bütün bilgiler detaylı bir şekilde yer almaktadır. Alım yapılan kadronun görevleri, personel adayının sahip olması gereken nitelikler, banka sınavının içeriği, mülakat bilgilerine ulaşabilirsiniz. Söz konusu banka sınavları Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle Ziraat Bankası iş başvuruları iş ilanında yer alan Anadolu Üniversitesi’ne ait internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Başvuru sırasında girilecek banka sınavının ücretinin yatırılması gerekmektedir. Ziraat Bankası iş başvurularını online olarak kabul etmekte ve başka herhangi bir yoldan başvuru talebi kabul etmemektedir. İş başvurularını gerçekleştirmeleri için personel adaylarına yaklaşık 2 haftalık bir zaman dilimi tanınmaktadır. Bu süre içerisinde son başvuru tarihini kaçırmadan iş başvurunuzu gerçekleştirmenizi öneririz.

Vakıfbank İş Başvuruları

Ülkemizde kamu bankaları arasında varlığını sürdüren ve her geçen gün büyüyen Vakıfbank, 1954 yılından beri faaliyet göstermektedir. Kurumsal yapısıyla dikkat çeken Vakıfbank bünyesinde çalışmak için bankanın güncel iş ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir. Vakıfbank’a iş başvurusunda bulunmak için personel alım sürecine hakim olmalısınız.
Vakıfbank, tıpkı diğer bankalarda olduğu gibi kadro açığı doğduğu takdirde personel alımı gerçekleştirmektedir. Personel alımını iş ilanı yayınlayarak duyuran Vakıfbank’ın iş ilanlarına ulaşabilmek için bankanın internet sitesini ve iş arama sitelerini kullanabilirsiniz. Vakıfbank’ın kendine ait bir kariyer sitesi mevcuttur. Bu site üzerinden özgeçmişinizi oluşturabilir ve çalışmak istediğiniz pozisyonları belirtebilirsiniz. Bu durumda özgeçmişiniz bankanın sisteminde kaydedilir ve talep ettiğiniz pozisyonlarda kadro açığı oluştuğu takdirde banka size ulaşabilir. Ancak Vakıfbank’ta çalışmak isteyen kişi sayısı oldukça fazla olduğu için iş başvurunuzun ön plana çıkması için daha aktif hareket edebilirsiniz. İş arama siteleri üzerinden yayınlanan Vakıfbank iş ilanlarını takip ederek bu siteler üzerinden özgeçmişinizi bankaya yönlendirebilirsiniz. Başvurunuz olumlu nitelendirildiği takdirde gireceğiniz banka sınavı ise Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir. İş başvurusu sürecinin devam etmesini istiyorsanız eğer belirlenen son başvuru tarihine kadar sınav ücretinizi yatırmanız gerekmektedir. Vakıfbank’ın bütün iş başvuru süreci online olarak ilerlemektedir. İnternet üzerinden pratik bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz Vakıfbank iş başvurusu için bankanın ilanlarını sık sık takip etmenizi öneririz.

Halkbank İş Başvuruları

Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş sonrasında küçük esnafa ve büyük sanayi işletmecilerine kredi verme amacıyla kurduğu Halkbank, Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin büyük bir parçası olarak görülmektedir. Resmi olarak 1938 yılında faaliyete geçen Halkbank, ülkemizin en köklü kamu bankaları arasında yer almaktadır.

Halkbank personel alım süreci, diğer bankalarla benzerlik göstermektedir. İş ilanının yayınlanmasıyla başlayıp mülakatla sonuçlanan bu süreç, personel adayı için oldukça önemlidir. Halkbank’a iş başvurusu yapabilmek için iş ilanlarını düzenli olarak takip etmelisiniz. Halkbank, kendi bünyesindeki kariyer sitesi üzerinden iş ilanlarını yayınlamaktadır. Burada yayınlanan iş ilanlarında bütün iş başvuru sürecinin detaylarına ulaşabilirsiniz. Personelde aranan nitelikleri taşıyor ve ilgili kadroda başarılı olacağınızı düşünüyorsanız başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu gerçekleştirmek için bankanın sistemine özgeçmiş bilgilerinizi kaydetmelisiniz. Verdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olmasına özen göstermeniz oldukça önemlidir.

Diğer kamu bankalarından farklı olarak Halkbank kendi bünyesinde online sınav uygulamaktadır. Yayınlanan iş ilanına yapılan başvurunuz olumlu sonuçlandığı takdirde, online sınav daveti alırsınız. Online sınavda ve mülakatlarda başarılı olursanız eğer Halkbank bünyesinde çalışmaya hak kazanırsınız. Bütün iş başvurusu sürecini başarıyla tamamlamak için bankanın personel adaylarına verdiği son başvuru tarihine dikkat etmeli ve gerekli niteliklere sahipseniz başvurunuzu gerçekleştirmenizi öneririz. Bunun yanında Halkbank’ın uygulayacağı banka sınav sistemine de hakim olmalısınız. İş ilanının yayınlanmasından banka sınavlarının uygulanmasına kadar Halkbank iş başvuru süreci online olarak gerçekleşmektedir. İş başvurusu sürecinin olumlu bir şekilde devam etmesini istiyorsanız eğer başvuru sırasında belirlenen tarihlere dikkat etmeli, verdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olmalısınız.