Ziraat Bankası İki Şubesini Daha Karantina Altına Aldı

Ziraat Bankası, geçtiğimiz hafta Cihangir şubesinde çalışan personelinin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle şubeyi karantina altına almıştı. Banka tarafından yapılan son açıklamaya göre İstanbul Pendik Dolayoba ve İzmir Bekirpaşa şubelerindeki iki çalışan personelde koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine şubeler karantina altına aldı. Tüm personellere bilgilendirme yapıldı ve personellerin aileleri de karantina altına alındı.

Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre bir banka personelinin “Gün boyu çok sayıda müşteri ile muhatap oluyoruz, para ve evrak alışverişi yapılıyor, risk altında çalışmaya devam ediyoruz. Diğer bankalar mesai saatlerini kısaltırken bizi düşünen yok. Kamu bankasında çalıştığımız için üvey evlat muamelesi görüyoruz” açıklamasında bulunduğu ifade edildi.

Çalışma Saatlerinde Değişim Yapılmıyor

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkilerinin görülmesi ile birlikte Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından bankaların mesai saatlerinin 12:00 ile 17:00 arasında olması belirtilmişti. Bu öneri üzerine Akbank, Garanti BBVA, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye İş Bankası, QNB Finansbank ve Yapı Kredi Bankası, çalışma saatlerini TBB önerisi ile 12:00 – 17:00 olarak değiştirmişti.

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ise personellerinin çalışma saatinde herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Kamu bankaların çalışma saatlerinin halen daha 09:00 – 17:00 arasında olması bir yana Ziraat Bankası’nın Genel Müdür pozisyonunda yer alan Hüseyin Aydın’ın Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini yürütmesi ve buna rağmen çalışma saatinde değişikliğe gitmemesi hem personeller hem müşteriler tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyor.