Banka Mülakat Sorusu: Başarıyı Nasıl Tanımlarsınız?

Banka mülakatlarında sorulan sorular oldukça çeşitlidir. Her bankanın adaylarına sormuş olduğu benzer sorular vardır. Bunlardan birisi de oldukça kalıplaşmış olan “Başarıyı nasıl tanımlarsınız?” sorusudur. Hemen hemen tüm banka mülakatlarında aynı kalıpta olan sorular, sizleri tanıyabilmek adına sorulmaktadır ve birçok soru da adayı denemek, sınamak amacıyla sorulmaktadır.

Başarıyı Tanımlayın

“Başarı sizin için nedir?”  şeklinde de karşınıza çıkabilecek olan bu soruya yönelik cevabınız oldukça önemlidir. Başarı tanımı kişiden kişiye değişebilir. Bu soru, banka mülakatlarında tuzak sorulardan biridir. Karşınıza nasıl çıkarsa çıksın bu soruya yönelik cevabınız mutlaka zekice olmalıdır. Bu nedenle mülakata gitmeden önce bu soru hakkında düşünmelisiniz. Etkileyici ve net bir cevap vermeniz önemlidir. Aynı zamanda vereceğiniz cevap samimi olmalıdır. “Başarı, hedeflerimi gerçekleştirirken izlemem gereken yoldur.” demek samimi bir cevap olacaktır. Samimiyetinizin dozunu iyi ayarlamalı ve uygun bir cevap vermelisiniz. Beden diliniz de bu soruyu cevaplarken ön plana çıkacaktır. Kendinizden emin konuştuğunuza dikkat etmelisiniz.

Soruyu cevaplarken fazla düşünmemelisiniz. Beden dilinizi kullanırken kendinize güvendiğinizi belli etmelisiniz. Bu soruyla karşılaşmadan önce mutlaka şirketin hedeflerini araştırmalısınız. Kendi hedeflerinizle ne kadar uyumlu olduğuna dikkat etmelisiniz. Vereceğiniz cevapta, şirketle ilgili bağ kurabilirseniz, İK uzmanının dikkatini çekebilirsiniz. Sorudan uzaklaşmamaya özen göstermelisiniz. Başarının tanımını yaparken hedeflerinizden bahsetmek yerine hedeflerinizin olduğunu belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu nedenle sizden istenen cevap neyse, onu verin.