Banka Mülakatlarına Katılmadan Önce Yapmanız Gerekenler!

Banka mülakatlarına katılmadan önce yapmanız gerekenleri bilirseniz, işe alım sürecinizi ve iş başvuru sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda süreçleri de hızlandırabilirsiniz. İş başvurusu yaparken “hangi pozisyon olduğu önemli değil” şeklinde bir düşünceye sahip olmamalısınız.

Banka Mülakatları Öncesi Yapılması Gerekenler

Kariyer hedefleriniz, istekleriniz ve beklentileriniz net olmalıdır. Kriterlerinize uygun olmayan bir ilana başvurmanız hem sizin hem de işveren için sadece zaman kaybı olacaktır. Kriterlerinizi belirleyin ve iş başvurunuzu bu kriterleri baz alarak yapın. İstemediğiniz bir işe kabul edilmiş olsanız bile motivasyon düşüklüğü, stres, iş yaşamında huzursuzluk yaşayacağınız problemler arasında yer alacaktır. Bu durumda başarısızlık ortaya çıkacaktır. Sizin gibi iş başvurusu yapan adaylardan bir adım önde olmanız gerekmektedir. Bunun için oldukça özenli ve titiz davranmalı, özgeçmişinizi başvuru yapacağınız şirkete göre düzenlemelisiniz. Bankaların mülakatlarda sormuş olduğu soruları önceden araştırmanızda fayda vardır. Vereceğiniz cevaplar oldukça önemlidir. İkna edici cevaplar hazırlamaya özen gösterin ve sorulabilecek sorulara hazırlıklı olun. Mülakatlarda sorulan birçok soru “tuzak” sorudur. Bu soruları araştırıp, bulabilirsiniz.

Hayal ürünü olmayan cevaplar vermelisiniz. Eğer iş başvurusu yapacağınız bankanın aradığı niteliklere uygun olmadığınızı ve eksiklikleriniz olduğunu düşünüyorsanız, başvuru yapsanız bile bu eksiklikleri gidermeye, kendinizi geliştirmeye çalışın. Mutlaka bir B planınızın olmasını sağlayın. Her soruya, her olaya karşı hazırlıklı olmanızda fayda vardır. Eksik yönlerinizi telafi edecek B planları oluşturun ve uygulayın.