Banka Ücretleri Tek Sitede Toplanacak!

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yürütülen bir proje sonrasında, bireysel müşterilerden alınan çeşitli kalem ücretleri için karşılaştırma yapılması için bir web sitesi açıldı. Son dönemlerde bireysel banka müşterilerinin en çok şikayet ettikleri durumların başında, bankaların tahsil ettiği çeşitli ücretler yer alıyor. Bu noktada ücret kalemlerinin bankalar arasında karşılaştırılması için, Türkiye Bankalar Birliği tarafından bir web sitesi açıldı. İnternet sitesi içerisinde her bankanın kalem kalem ücretleri yer alıyor. Bu noktada sorunsuz bir şekilde karşılaştırma yapabilmek mümkün.

Projeni Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yönlendirildiği ifade edildi. İnternet sitesinin hazırlanmasının ardından, bireysel olarak tercih edilen ürün ve hizmetlere yönelik, faiz oranları, kar payı ve bunların dışında alınabilecek her türlü ücret, komisyon ve masraf türlerine ait bilgiler açık bir şekilde karşılaştırılabilecek. Müşterilerin de süreci anlayabilmeleri için anlaşılır bir dil kullanıldı. Finansal tüketiciler ise kendi bütçelerine uygun hizmetlerden yararlanmak için en doğru kararı verebilecekler.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre ‘Finansal tüketicilere yönelik verilen ürün ve hizmetlerden alınacak tüm bireysel ücretler tüm ayrıntılarıyla birlikte, komisyon ve masraf ücretleri ile birlikte yer verilecek. Bankacılık Ürün ve Hizmet Ücretleri kategorisi adı altında tüm ücretlere ulaşmak mümkün olacak’ ifadeleri kullanıldı.