BBDK Müşteri Şikayetleri Üzerine 18 Bankaya Para Cezası Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu olarak da bilinen BBDK, müşteri şikayetlerini dikkate alarak tam 18 bankaya para cezası verdi. BBDK’nın talimatıyla aykırı işlem tespit edilmesi gerekçesiyle söz konusu bankalara toplam tutar olarak 102,1 Milyon TL para cezası verildi. Para cezasına çarptırılan bankalar BBDK tarafından duyurulmadı.

18 Bankaya Toplam 102,1 Milyon TL Para Cezası

18 bankaya ceza verme işlemini yazılı olarak kamuoyuna duyuran BBDK, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele süreci kapsamında bireysel ve ticari müşterilerin kuruma yoğun şekilde şikayet ilettiğini tespit etti. Tespitin ardından harekete geçen BBDK, 18 bankaya idari para cezası verdi.

BBDK’nın vermiş olduğu açıklama şu şekilde ilerliyor;

“Bu kapsamda, şikayete konu bankalar hakkında kurumumuz denetim elemanları tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen raporda yer alan tespitlere ilişkin olarak kurumumuzca bankalara iletilen talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 29 Mayıs 2020 tarihli ve 9039 sayılı kararı ile 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 148’inci maddesinin (b) bendi uyarınca 18 bankaya toplam 102,1 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Söz konusu şikayetlere ilişkin inceleme süreçleri kesintisiz devam etmektedir.”