BDDK Kredi ve Kredi Kartı Taksitlerinde Düzenleme Yaptı

BDDK Kredi ve Kredi Kartı Taksitlerinde Düzenleme Yaptı
BDDK Kredi ve Kredi Kartı Taksitlerinde Düzenleme Yaptı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi ve kredi kartı taksitlerine yönelik düzenleme yapıldı. Kredi vadelerine ve kredi kartı taksitlerine düzenleme getiren kurum, taksit ve vade sayılarını azalttı.

Yapılan düzenlemeler içerisine basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalar dahil edildi. Bu kapsamda elektronik eşya alımlarında, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme süreleri azaltıldı. Taşıt kredisi kullanmak isteyen kişiler için de kredilerin vade süresi düşürüldü.

BDDK Kredi ve Kredi Kartı Vadelerini Azalttı!

Kredi kartı harcamalarında basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili yapılan tüketimlerde taksitlendirme süresi BDDK tarafından 8 aydan 6 aya düşürüldü. Yine kredi kartı kullanarak fiyatı 3 bin 500 TL’ye kadar olan televizyon alımları haricinde elektronik eşya alımı yapacak olan kişilerin taksit sayısı 6 aydan 4 aya indirildi. Mobilya ve diğer elektrikli eşya alımlarında ise taksit sayısı 18 aydan 12 aya düşürüldü.

Taşıt kredilerine yönelik kredi vadesinde de düzenleme yapan kurum, nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olan taşıt alımlarında kullanılan kredilerde vade sınırını 48 aydan 36 aya indirdi. Nihai fatura değeri 750 bin liranın üzerinde olan taşıt alımlarında ise vade sınırı 48 aydan 24 aya ve taşıt teminatlı olan kredilerde ise vade sınırı 48 aydan 36 aya düştü.

Bilgisayar ve Tablet Dahil Edilmedi!

BDDK tarafından yapılan duyuruda taksitlendirmeye yönelik bilgisayar ve tabletlerin elektronik eşya kategorisine dahil edilmediği belirtildi. Yapılan düzenlemede yer alan taksitlendirme süreleri ve taşı alımlarındaki kredi vade sınırları aşağıdaki gibi yer aldı:

Ürün, Kredi veya EşyaEski Taksit/Vade SüresiYeni Taksit/Vade Süresi
Basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalar86
3 bin 500 TL’ye kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya64
Mobilya ve elektrikli eşya1812
Nihai fatura değeri 300 bin TL’nin üzerindeki taşıt alımlarında kredi vade sınırı4836
Nihai fatura değeri 750 bin TL’nin üzerindeki taşıt alımlarında kredi vade sınırı4824
Taşıt teminatlı kredilerde vade sınırı4836

 

Elektronik eşya içerisine televizyon, video kamera, ses sistemleri vb. dahil edilmektedir. Bilgisayar ve tablet bu kategoriye dahil edilmemiştir. Mobilya ve elektrikli eşya içerisine ise buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli küçük ev aletleri vb. dahil edilmiştir.