Çalışma Hayatında En Çok Aranan 3 Bilgisayar Becerisi

Çalışma hayatında başarılı bir kariyere sahip olunabilmesi için adayların yeteneklerini, becerilerini ve kendilerini daima geliştirmesi gerekir. Kendini sürekli olarak geliştirebilen ve ilerletebilen kişiler, kariyer adımlarını hızlı bir şekilde atlayabilir. Çalışma hayatının başlangıcı, doğru ve etkili bir özgeçmiş hazırlamaktır. Etkili bir özgeçmiş, pek çok iş fırsatının yakalanmasını ve girilecek olan mülakatlarda bir adım önde yer alınmasını sağlar.

Özgeçmiş içerisindeki “bilgisayar bilgisi” kısmında, adayların yapmış olduğu en büyük hata, bu bölümü “Microsoft Office programlarına tam anlamıyla hakimim” ya da “Word, Excel uygulamalarında ileri seviye bilgim var” şeklinde doldurmalarıdır. Şirketler adayların Microsoft Office programlarını adı ve soyadı gibi bilmesini beklemektedir. Dolayısıyla bu bilginin yazılması, boş bilgi olarak nitelendirilecektir. Şirketler artık daha farklı bilgisayar becerilerini aramaktadır.

Son yılların en çok aranan bilgisayar becerilerinden biri e-tablo ve veritabanı üzerine bilgi sahibi olunmasıdır. Şirketlerin günden güne yapay zeka teknolojisine sahip olması ve dijitalleşmesi, bu becerilere sahip olan adayların ön plana çıkmasını sağlamıştır. Şirketlerin verileri yönetebilmesi, dijitalleşme alanında büyük katkı sunmaktadır. Dolayısıyla bir e-tablo üzerinde pratik bir şekilde çalışabileceğinizi belirtmeniz, binlerce kişinin arasından direkt olarak iş pozisyonunu kapmanızı sağlayabilir. Peki e-tablo ve veri tabanı denilince akla hangi programlar gelmektedir? Kısaca bu programlar; Microsoft Excel, Veri analizi ve modelleme (ERR), Quickbooks, XML Veritabanı yönetim sistemi, RDBMS (İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi) olarak sıralanabilir.

İnsanların artık sosyal medya üzerinde aktif bir şekilde yer alması, şirketlerin de sosyal medya üzerinde aktif hesaplara sahip olmasını tetiklemiştir. Günümüzde bir işletmenin sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanması ve yönetmesi, profesyonel alanda başarı getirmektedir. Bu nedenle adayların sosyal medya alanında uzman olması, blogger yazarlığı gibi uygulamalarda beceri sahibi olması ön plana çıkmaktadır. Bu becerilere sahip olan adayların kendisinde geliştirmesi gereken bilgisayar uygulamaları ise şöyle sıralanabilir: İçerik Yönetim Sistemi (CMS), Google Analytics, Basamaklı Stil Sayfaları (CSS) WordPress , dijital medya yönetimi, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Bilgisayar yazılımından ve donanımından anlıyorsanız, giremeyeceğiniz şirket yok denebilir! Hatta bu bilgisayar becerilerinde uzman olmanız, büyük ve global şirketler içerisinde iş sahibi olmanızı sağlayabilir. Günümüzde şirketlerin uygulamalarını test edebilmesi, tasarlayabilmesi ve hayata geçirebilmesi için bu becerilere sahip olan adaylara ihtiyacı vardır. Şirket ihtiyaçlarını tespit edebildiğiniz ve ihtiyaçlar ile sorunlara yönelik uygulamalar geliştirebildiğiniz müddetçe dolgun bir maaşla da ödüllendirilirsiniz. Bilgisayar yazılımı ve donanımı için adayların mutlaka sahip olması gereken bilgisayar becerileri: HTML / CSS / Javascript, C / C ++ Programlama Dilleri, Java Programlama Dili, Python Programlama Dili, XML,UI / UX, LINUX, CISC ve RISC mimarisi, Gömülü İşlemci Donanım Tasarımı, Bellek yönetimi ve donanımı, PCB Düzeni, SQL Server Yönetimi