Citibank Korona Virüs İçin Atağa Geçti

ABD ekonomisi krizin kıyısında! Finans sektöründe yaşanan bu düşüşlerin piyasaya daha fazla zarar vermemesi için ABD bankaları üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye uğraşıyor. Citibank da korona virüs için atağa geçti ve yapılması gerekenler üzerine düzenlediği planlarını uygulamaya geçirmeye devam ediyor.

Well Frago gibi birçok bankanın ABD ekonomisindeki krizin derinleşmesini beklerken Citibank ve Capital One, atmış olduğu somut adımlar ile gündemdeki yerini koruyor.

Banka müşterileri ve hatta tüm dünya genelindeki tüketiciler, korona virüsün olumsuz etkilerini gün geçtikçe daha fazla yaşıyor. Finansal yaşantıdaki endişeler de aynı ölçü de gün geçtikçe artıyor. Pazartesi günü ABD Federal Mevduat Sigortası Kurumu (FDIC) finansal kurumları; tüketicileri ve korona virüsten etkilenen üyeleri desteklemeleri için çağrıda bulundu. Bu çağrı aynı zamanda ödenmemiş ya da süresi geçmiş kredi kartı borçlarından feragat etme ya da acil nakde ihtiyacı olan kobilerin erken para çekmelerine verilecek cezalardan feragat anlamına da geliyor.

Çoğu banka için böyle zor kararlar alarak sorumluluk gerektiren uygulamaları faaliyete geçirmek imkansız gibi. En büyük nedeni ise çoğu bankanın halen daha kendi karlarını ve kendi planlarını göz önünde bulundurmaya devam etmeleri. Tüm zorluklara rağmen alınması gereken ciddi kararları alan ve somut olarak çözüm odaklı uygulamalarını halk için alan Amerika bankaları arasında Citibank ve Capital One göze çarpan isimler oldu.

Bankaların Korona Virüs İçin Sunduğu Hizmetler

Capital Bank, internet sitesi üzerinde koronavirüs için açmış olduğu bir sayfaya yer veriyor. Forbes’e yaptığı açıklamaya göre kendileriyle iletişime geçen korona mağduru müşterilerine asgari ödeme yardımı, kredi erteleme yardımı ve hizmet bedelinden feragat etme gibi taahhütlerde bulunuyor

Citibank da Capital Bank gibi gerekli müşteri yardımlarını esirgemeyen bankalar arasında yer alıyor. 9 Mart’tan itibaren otuz gün geçerli olacak şekilde mağdur müşterilerine bir dizi yardımda bulunuyor. Citibank, aylık hizmet ücretleri konusunda kendi payından feragatta bulunuyor ve uzaktan para yatırma ücretlerinden müşterilerini muaf tutuyor. Ayrıca kredi kartı müşterilerinin limit artışlarında da destekleyici bir şekilde onay verme politikasına başlayacaklarını, aynı şekilde tahsilat erteleme taleplerini de mümkün olduğunca olumlu dönüşler ile çözüme ulaştıracaklarını bildiriyor.