Citigroup Deutsche Bank’ın Tecrübeli Sözleşme Uzmanını Kadrosuna Dahil Etti

ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Citigroup, Deutsche Bank’ın tecrübeli şirket evlilikleri ve satın almaları (M&A) hakkında sorumlu olan sözleşme uzmanı Robin Rousseau’yu kadrosuna dahil etti. Bu transfer ile birlikte Citigroup, ABD’nin en kıdemli sözleşme uzmanlarından biri ile çalışmaya başladı. Bankanın bölge içerisinde güçlü bir yatırım bankacılığı olması bekleniyor.

Bir dönem Goldman Sachs himayesi altında görev alan Robin Rousseau, 2017 yılının Eylül ayından bu yana Deutsche Bank çatısı altında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki (EMEA) şirket evlilikleri ve satın almaları ile ilgili çalışmaktaydı. Financial News tarafından yapılan habere göre Rousseau, Citi’nin EMEA Yatırım Bankacılığı Birimi Başkan Yardımcısı olarak görev başına geçti.

Phil Drury Açıklama Yaptı

Citigroup’un Bankacılık Birimi Başkanı olan Phil Drury, Rousseau ile ilgili olarak açıklama yaptı. Rousseau’nun sermaye piyasaları ve danışmanlık işletmelerinde özellikle Fransa odaklı olarak üst düzey stratejik müşteri alanında çalışmalar yürüteceğini bildirdi.

Ek olarak Drury, Rousseau’nun Paris bölgesi içerisinde çalışacağını ifade etti. Transfer olarak aldıkları bankacının 26 yıllık kariyeri içerisinde Morgan Stanley’de çalıştığına ve başarılı bir bankacı olduğuna değindi. Rousseau’nun 11 yıl boyunca Goldman Sachs içerisinde CEO John Cryan yönetimdeyken (Goldman Sachs’ın en çalkantılı dönemi) çalışma gösterdiğini ve yatırım bankacılığı alanında hizmet verdiği belirtildi.

Drury yeni takım arkadaşları ile ilgili olarak, “Hem M&A alanında hem de müşterilerimiz adına hisse senetlerine liderlik etmek için en iyi yatırım bankacılığı yeteneklerini işe almaya devam edeceğini” dile getirdi.