Santander Özel Bankacılık Müşterileri Hesaplarına Erişemiyor

Santander Bank bilişim teknoloji konusunda zor günler yaşıyor. Özel bankacılık sistemi üzerinde güncelleme çalışmalarını yürütmekte olan banka müşterilerinden yoğun şikayet alıyor. Şikayet bildirilerine göre hesaplarına 2 haftadır erişim sağlayamayan müşteriler var.

İki haftadır bilişim teknolojisi özel bankacılık çalışmaları sebebi ile hesaplarında kitlenme sorunu yaşayan Santander Bank’ın müşterileri özellikle ödeme yapamama konusunda zorlanıyor. Banka müşterilerinin bir diğer şikayeti ise yaşadıkları bu sorunu dile getirecekleri ve onlara çözüm sağlayacak olan müşteri hizmetleri departmanına ulaşamıyor olmaları.

Doğu Sussex’teki Hove semtinden 62 yaşındaki Ian Jones, Şubat ayında Cater Allen BT güncellemesinin ardından şifresini girmede sorun yaşadığını ve sistemi kullanamadığını bildirdi. Jones gibi şifre girme ile ilgili sorun yaşana müşteri sayısı oldukça fazla.

İki hafta boyunca banka hesaplarına ulaşamamaları sebebi ile paralarına da ulaşamayan ve ihtiyaç duydukları işlemleri gerçekleştiremeyen müşteriler Santander Bankası’nın bu yaşanan sıkıntıya en kısa sürede çözüm sunmasını bekliyor.

Santander, Bilişim Teknolojisi Altyapı Çalışmalarına Geçen Yıl Başlamıştı

Santander geçen yıl Özel Bankacılık biriminin bir kolu olan Cater Allen üzerinde BT (bilişim teknolojileri) alt yapı çalışmalarını başlatmış ve bu koldaki müşterilerini yeni bir sisteme taşımıştı. Geçen yıl başlanan bu çalışmalar ile birlikte Cater Allen sistemine dahil olanların şikayetleri de sürmeye devam ediyor. 1 yılı aşkın süredir çalışmaları sürmekte olan geçiş işlemi müşterilere zor anlar yaşatmayı sürdürüyor.

Cater Allen sözcüsünün yaşanan bu sorun ile ilgili açıklamaları ise şu şekilde: “Özel Bankacılık müşterilerimize; çok daha gelişmiş güvenlik önlemlerine sahip, aynı zamanda da daha rahat kullanım imkanı sunacak olan bir sistem sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu online bankacılık platformumuz ile müşterilerimizin memnuniyetini kazanmayı umuyoruz. Zaman zaman sistem üzerinde bazı aksaklıkların yaşanması söz konusu olsa da özel bankacılık müşterilerimizin çoğunluğu hesaplarına erişim sağlayabilmekte ve sistemden etkin bir şekilde faydalanabilmektedir.”