Garanti BBVA Yine “Türkiye’nin En İyi Nakit Yönetimi Bankası” Seçildi

Global Finance tarafından yapılan “En İyi Hazine ve Nakit Yönetimi Bankaları” değerlendirmesinde Garanti BBVA, bu yıl yeniden “Türkiye’nin En İyi Nakit Yönetimi” bankası seçildi.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre Garanti BBVA, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında da bu ödülü art arda 3 defa kazanmıştı. Kurumların iş modellemesinde öncelik olarak nakit yönetimi alanının geldiğini belirten banka; Garanti BBVA’nın bu alanda katkı sunduğunu, kurumların ihtiyacına yönelik özel çözümler oluşturulduğunu ve tüm bunları alanında deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Banka nakit yönetimi alanındaki başarını uluslararası bankacılık kapsamında bir kez daha göstermiş oldu.

Geniş Ürün Yelpazesi

Global Finance tarafından “Türkiye’nin En İyi Nakit Yönetimi” hizmetini veren bankası olarak seçilmesinde bankanın geniş ürün yelpazesi bulunuyor. Garanti BBVA Nakit Yönetim Birimi tarafından çeşitli ürünler ve pazar payına yönelik farklı kriterlere yönelik değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler ve ürünler, en başta tedarik zincirine ve ardından tahsilat ve ödemelere yönelik problemlere karşılık ideal ve pratik çözümler sunulmasını sağlıyor. Dolayısı ile banka sahip olduğu geniş ürün yelpazesi, hızlı ve pratik çözümler ile bu ödülü almaya hak kazanıyor.

Almış oldukları ödül ile ilgili olarak açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Türkiye’de nakit yönetimini ayrı bir departman olarak değerlendiren ilk banka olduklarına dikkat çekti. 1996 yılında kurulan Nakit Yönetimi Birimi ile ilgili olarak Baştuğ açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Güçlü teknolojik altyapımız ve müşteri odaklı yaklaşımımızla ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendirerek sürekli büyüdük. Şirketlere özel çözümlerimizle uluslararası firmaların çalışmak için öncelikli tercih ettiği banka olan Garanti BBVA, nakit yönetimi alanında hizmet ve ürünleriyle sektörde liderliğini devam ettiriyor. Müşterilerimize sunduğumuz geniş ürün yelpazesi ve bu alanda elde ettiğimiz pazar payımızın bu ödülde etkili olduğunu düşünüyorum. Sektörde birçok ilke imza atan Nakit Yönetimi birimimiz müşterilerimizin ihtiyaçlarını özenle analiz ederek nakit yönetimi hizmetlerimizi sürekli geliştiriyor. 900’den fazla şubemizle farklı segmentteki müşterilerimizin ihtiyacına uygun çözümlerle bu alanda en iyisi olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”