Credit Suisse Bankası’nın Değeri Yeni CEO ile Arttı

Credit Suisse Bankası 2020 yılının ilk çeyreğine ait kazanç raporlarını açıkladı. Kazanç raporları 1 Ocak ile 31 Mart aralığındaki zaman dilimine ait olup, bankanın oldukça yüksek karlılığı gözler önüne sergilendi. Raporlarda geçen yıl aynı dönemde net geliri 749 milyon İsviçre Frangı iken, bu yıl ki net geliri 1,31 milyar İsviçre Frangı (1,34 milyar dolar) değerine ulaştı.

CET1 (1. ortak sermaye kademesi) oranı, geçen yılın aynı dönemine ilişkin değer ile aynı olup yüzde 12,7 değerinde kaldı. Bir önceki çeyrekte ise yine aşağı yukarı aynı değerlerde olup yüzde 12,6 oranındaydı.

Maddi öz kaynak getirisi açısından rapor ele alındığında yine Credit Suisse Bankası’nın başarısından söz etmek mümkün. 2019 ilk çeyreğinde yüzde 7,8 oranında, 2019 yılının son çeyreğinde 8,6 oranında iken 2020 yılının ilk çeyreğine ait maddi öz kaynak getirisi oranı yüzde 13,1 değerine kadar ulaştı.

Credit Suisse Bankası Tedbiri Elden Bırakmıyor

İsviçre bankası Credit Suisse, koronavirüs sebebi ile meydana gelebilmesi yüksek ihtimal olan kredi kayıpları konusunda uyarıda bulunuyor ve bu konuda gerekli tedbirleri almaktan da kaçınmıyor. Sadece olası kredi kayıplarında yaşanması muhtemel zorlukları önleyebilmek adına tam 568 milyon İsviçre Frangını kenarda tutma kararı aldı.

2019 yılında Credit Suisse Bankası yine olası kredi kayıpları için kenara bir miktar nakit bırakmıştı. O zamanlar 82 milyon İsviçre Frengini yeterli bulan İsviçre bankası, günümüzde yaşanan Covid-19 salgını sebebi ile ekonomideki dalgalanmaları da göz önünde tutarak bu meblağı 586 milyon İsviçre Frengine çıkardı.