HSBC Bank Temettülerini Çıkaracağını Duyurdu

HSBC Bank yatırımcıları arasında olan ve Medikal alanında hizmetleri bulunan PLC firması, temettülerin alınamayacağını öğrenince şok olan müşteriler arasında yer aldı. Bankaların ve diğer şirketlerin düzenli olarak dağıtımını yaptıkları temettülerin, yok sayılması ve çıkartılma kararı emsali görülmemiş bir olay. HSBC Hong Kong tarafından yapılan bu açıklamanın sonucunda birçok firma ciddi anlamda zarara uğradı. Zarara uğrayan bu firmalar HSBC Bank yatırımcıları olup, bankanın yatırımcıları için almış olduğu bu karar piyasada derin izlerin oluşmasına neden oldu. Medikal sektöründeki faaliyetleri ile bilinen PLC firması da HSBC tarafından karını alamayıp zarar eden isimler arasında yer aldı.

HSBC Bank Temettü Çıkarması En Çok Medikal Sektöründen Ses Getirdi

Koronavirüs ile mücadele savaşı vermeyi sürdüren toplulukların adına ilgili konuşmayı Hong Kong Tıp Derneği ve şehrin en büyük bankasında uzun süredir yatırımcı olan PLC şirketi yaptı. Alınan bu kararın, yıllık harcama bütçesinin yüzde 7’lik kısmını kaybetmesi demek olduğunu belirtti. Bu zor günlerde temettülerin çıkarılmasının önlerine büyük bir engel çıkartılması demek olduğunu söyledi.

Hong Kong’daki UOB Kay Hian’ın Genel Müdürü Steven Leung, “Hong Kong’daki büyük perakende yatırımcıları HSBC Bank açısından oldukça önemlidir. Çünkü HSNB Bank hisse senetleri her düştüğünde bankaya destek verirler. Ama HSBC Bank temettüleri çıkaracağını ve hissedarlara dağıtmayacağını açıklıyorsa bu bankanın eski popülerliği kalmayacaktır.” dedi. Leung’in bu sözler ile yapmış olduğu sert eleştirileri gündeme bomba gibi düştü.