Denizbak’ın Paylarının Kottan Çıkarılmasıyla İlgili İlk Açıklama

Borsa İstanbul tarafından Denizbank konusunda yeni bir açıklama yapıldı. Birleşik Emirlikleri’nin en büyük bankası olarak bilinen NBD Bank PJSC’ye satılan Denizbank’ın paylarının borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin önemli değerlendirmeler yapıldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na konu hakkında bir açıklama yapıldı. Bu değerlendirmelerde ‘Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği’ adı altında gerçekleşti. Denizbank’ın hisseleri bir süredir Ana Pazar içerisinde işlem görüyordu. Bu süreçte bankanın hakim ortağı adına çıkarılması beklenen yeni payların ihraç edilmesi konusunda kurul tarafından onaylanması bekleniyor. Tüm bu işlemlere bu süreç içerisinde MKK eşlik edecek.

Denizbank’ın paylarının kottan çıkarma sürecinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için 3 farklı adımın uygulanması bekleniyor. Bu süreçlerde;

İhraç belgesinin önce kurul tarafından onaylanmasının ardından BIST’e bildirilmesi bekleniyor. Ardından banka paylarının işlem sırası da kapatılmış olacak.

Banka paylarının işleme kapatılmasının ardından içerisinde bulunduğu BIST endeksinin de kapsam içerisinde çıkarılması bekleniyor.

MKK sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının ardından BIST tarafından KAP’ta duyurunun paylaşılmasının hemen ardından ilk iş gününde geçerli olmak üzere bankanın  paylarının borsa kotundan sorunsuz bir şekilde kaldırılması bekleniyor.

Denizbank’ın hisselerinin büyük bir kısmına sahip olan Sberbank geçtiğimiz yıl 14.6 milyar liraya Emirates NBD’ye satışını gerçekleştirmişti. Bu satışın ardından kar oranlarının da düştüğü ifade edilmiş ve bu durum çeşitli tartışmalara neden olmuştu.