Denizbank Genel Müdürü Bankacılık Sektörünü Değerlendirdi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş katıldığı bir finans kanalında bankacılık sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası beklentilerini de değerlendirdi. Bankacılık sektörünün son dönemlerde beklentilerin üzerine çıkarak iyi bir duruma yükseldiğini ifade etti. Merkez Bankası tarafından birkaç aydır yapılan ciddi faiz indirimlerinin bankacılık sektörüne yönelik yansımalarının son derece olumlu olduğu belirlendi. Hakan Ateş bu konuda ‘Dengelenme sürecine baktığımız zaman sürecin beklentilerin üzerinde olduğunu görebiliriz. Önümüzdeki dönemlerde sektörde büyümenin aktif olduğu bir ortam bekliyoruz’ dedi.

Bankacılık sektöründe yıl boyunca risk maliyetlerinin arttığı bir yıl meydana geldi. Ancak tüm bu sorunlar Türk bankacılık sisteminin sermayesinin yeterli olması sebebiyle ortadan kaldırıldı. Merkez Bankası tarafından faiz indirimlerine giriş yapılmadan önce 900 baz puan indirim bekleniyordu. Ancak şimdiye kadar yapılan zamlar beklentilerin üzerinde gerçekleşirken yakın zamanda yine Merkez Bankası tarafından 150 baz puan bir indirimin daha gerçekleşmesi bekleniyor.

Kredilerde Büyüme Bekleniyor

Merkez bankası tarafından gerçekleştirilen indirimler kadar reel sektördeki faiz indirimlerinin de düşünülmesinin gerçekçi bir yaklaşım olabileceği ifade ediliyor. Faiz indirimlerinin ise bankalar tarafından gerçekleştirilen indirimlere ve verilen hizmetlere çok daha hızlı bir şekilde yansıdığının altı çizildi. Bankacılık sektöründe dengelerin düzeldiği ve risk priminin de beklentilerin üzerinde olduğu belirtildi. Bu konuda yapılan açıklamalarda Hakan Ateş ‘Aktiflere bakıldığı zaman ucuzlamış ve gelişmiş ülke sayısının az olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum yatırımcının iştahını kabartıyor’ dedi