Şekerbank 250 Milyon Liralık Tahvil İhracı Yaptı

Şekerbank tarafından gerçekleştirilen son duyuru ile birlikte 250 milyon liralık ilave ana sermaye özelliğinde olmak üzere tahvil ihracını tamamladığını açıkladı. Bankanın Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranına endeksli olacak şekilde 250 milyon lira tutarında ve beşinci yılın sonunda ilave ana sermaye niteliğinde ilk tahvil aracı olmak üzere, yatırımcılara yönelik gerçekleştirildiği duyuruldu.

Şekerbank 66 yıl boyunca üretimin finansman aşamasında rol oynamaya devam ediyor. İlave ana sermaye niteliğinde bulunan ilk tahvil aracılığı sebebiyle, köklü bir geçmişe sahip olan bankanın, özkaynak yapısını biraz daha güçlendirmeyi ve bu anlamda ekonomiye de destek vermeyi amaçladığı ifade edildi.

Şekerbank tarafından gerçekleştirilen transformasyon programı sayesinde, teknolojik altyapı ve bundan kaynaklanan süreçleri doğru bir şekilde yönetmeyi ve yenilemeyi amaçladığı ifade edildi. Söz konusu olan ihraç desteğinin gerçekleştirilmesinin ardından, bankanın ilerleyen dönemlerde büyüme hedeflerini gerçekleştirmesi bekleniyor. Şekerbank tarafından uzun süredir büyüme hedefleri devam ediyor. Ancak bu noktada büyüme hedeflerinin ivme kazanması da beklentiler arasında yer alıyor. Şekerbank tarafından KAP’a ihracın gerçekleştirilmesinin ardından yeni bir açıklama yapıldı. İlerleyen dönemlerde Şekerbank’ın ihraç oranını yenilemesi ve böylece hem bankaya hem de ekonomiye katkı sağlaması bekleniyor.