Denizbank “Senaryo Sohbetleri” Başladı

Denizbank tarafından, Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile iş birliği yapıldı. Yapılan iş birliği sonucunda “4. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” gerçekleştirildi ve “Senaryo Sohbetleri” başladı. Her Cumartesi ve Salı akşamı YouTube sosyal medya platformu üzerinden yapılacak olan programın ilk konuğu ise TÜRSAK Vakfı Başkanı Yapımcı Elif Dağdeviren oldu.

Vakfın YouTube kanalından yayına başlayan programın ilkinde, konuk Elif Dağdeviren ile yapımcı ve senarist ilişkisine değinildi. Bu ilişki hakkında önerilerde bulunuldu. TÜRSAK tarafından yapılan açıklamada “Yapımcı Gözüyle Senaryo” konulu etkinliğin moderatörlüğünü ise yönetmen Bora Talat Oyacı gerçekleştirdi.

Dağdeviren, senaristlerin sık sık düştüğü hatalardan bahsetti. Bu hatalardan kurtulma yöntemlerine değindi ve sözlerinde şu cümlelere yer verdi:

“Yapımcı önce fikri duymak ister. Gün içinde yapımcıya onlarca senaryo geldiği için bir müddet sonra bu senaryolar okunması imkansız bir sayıya ulaşıyor. Bu noktada ise senaristi öne çıkaran unsur, fikrinin ne olduğu ve karşısındakine nasıl anlattığı oluyor. Senarist, yapımcıya senaryosunu sunarken Oscar’lık gibi çok iddialı cümleler kurmamalı. Senarist açısından fikir her ne kadar önemliyse sunulma şekli de o denli önemli olmalıdır.”

İkinci Bölüm Konuğu Zafer Külünk

Denizbank iş birliğinde gerçekleşen programın ikinci konuğunun ise Zafer Sülünk olacağı açıklandı. Program “#EvdeKal” etiketi ile birlikte banka ve TÜRSAK’ın sosyal medya platformlarından da paylaşılacak. Yayın TÜRSAK YouTube kanalında yayımlanacak.