TEB Kredileri İlk Çeyrekte Yüzde 20 Büyüdü

TEB (Türk Ekonomi Bankası) 2020 yılına ait ilk çeyrek verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre bankanın TL cinsi üzerinden toplam kredilerinde yüzde 20 artış yaşandığı görüldü. Böylelikle bankanın TL cinsi üzerinden yaşadığı kredi artışı sonucunda ekonomiye ve müşterilerine önemli bir destek sağladığı da ortaya çıkmış oldu. Bankanın toplam kredileri, toplam aktiflerinin yüzde 65’ini oluşturdu.

Bankanın aktif toplamı ise yılın başından bu yana yüzde 16 oranında artış yaşayarak 124 milyar TL’ye ulaştı. Açıklanan veriler doğrultusunda elde edilen net karın 396 milyon TL olduğu da belirtildi. Bankanın bu süreç içerisinde risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik verdiği de dikkat çekti.

İlk çeyrekteki toplam kredi miktarı 80,7 milyar TL seviyesinde yer aldı. Aynı dönem içerisindeki toplam mevduatta yüzde 15 artış yaşandı. Bu artışla birlikte 83,3 milyar TL toplam mevduat elde edildi. İstikrarlı büyüme verisini devam ettiren bankanın özkaynakları 10,1 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 12’den yüzde 15,49’a çıktı.

TEB İhtiyaç Kredileri Kullanımı Arttı

İlk çeyrek verilerinde dikkat çeken oranlardan biri de ihtiyaç kredileri oldu. Bankanın ihtiyaç kredilerinin oranının yüzde 55’e ulaştığı görüldü. TEB müşterilerinin yüzde 86’sının dijital bankacılık kanallarını kullandığı, online bankacılık işlemlerini aktif bir şekilde kullanan müşteri sayısının ise 1,8 milyonu geçtiği dikkat çekti. Mobil bankacılık kullanan müşteri sayısının da 1,6 milyon olduğu ifade edildi.

Bu süreç içerisinde TÜBİTAK ile birlikte “Genç Girişim Programı (BiGG)” kapsamında girişimcileri destekleyen TEB, 9 teknolojik iş fikrine sahip girişimcisinin kurumsallaşmasını sağladı. Bugüne kadar 89 teknolojik iş fikrine 14,8 milyon TL hibe desteği verildiği görüldü.