İş Bankası da e-Dönüşüme Destek Verdi

Türkiye İş Bankası, İşNet ile birlikte KOBİ’lerin ve serbest meslek gruplarının elektronik dönüşümüne destek olacağını açıkladı. Banka bu alandaki desteğini göstermek için yeni bir kampanya başlattı. Yasal düzenleme gereği 2020 yılında e-Fatura ve e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) uygulamasına geçecek olan Türkiye İş Bankası müşterileri, ihtiyaç duydukları tüm e-Belge hizmetlerini oluşturulan kampanya kapsamı çerçevesinde 1 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek.

200 Bin Firma e-Fatura Uygulamasına Geçecek

Başlatılan kampanya ile birlikte 2020 yılında cirosu 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında değişen yaklaşık olarak 200 bin firma, e-Fatura uygulamasına geçiş yapacak. Doktor, avukat, mali müşavir gibi serbest meslek gruplarına sahip olan kişilerin de 200 bin civarında olduğunu ve bu kişilerin de e-SMM uygulamasına geçiş yapacağı banka tarafından açıklandı.

Konuya yönelik olarak açıklamada bulunan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek:

“2020 yılındaki e-belge geçiş sürecinin KOBİ’ler ve serbest meslek erbabı müşterilerimizin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunun farkındayız. Bu bilinçle İşNet ile birlikte hayata geçirdiğimiz kampanya kapsamında, özellikle e-Belge hizmetlerinden ilk defa faydalanacak serbest meslek erbabı müşterilerimize ve 10 milyon TL’nin altında cirosu olan KOBİ’lerimize odaklandık. Müşterilerimiz, bir yıl boyunca İşNet’in Nette Fatura portalını kullanarak e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-SMM’lerini kampanya limitleri dahilinde ücretsiz ve taahhütsüz olarak düzenleyebilecek ve geçiş süreci ile ilgili ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgiye İş Bankası güvencesi ile erişme imkanı bulacak. 2020 yılında e-Belge geçişini tamamlaması gereken mükelleflerimizi, sağladığımız bu destekten faydalanmak üzere İş Bankası şubelerine bekliyoruz.” dedi.