Denizbank’tan Sendikasyon Değerlendirmesi Geldi!

Denizbank’ın farklı bankaların katılımı sonunda gerçekleştirmiş olduğu 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi için Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş açıklamalarda bulundu. 6 yıl aradan sonra sendikasyon kredisinin gerçekleştirilmesinin banka için son derece önemli olduğu dile getirildi. 22 farklı ülkeden 45 farklı bankanın katılımı ile gerçekleşen sendikasyon kredisinin beklentilerin üzerinde gerçekleştiği öğrenildi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Denizbank’ın 6 yıl aradan sonra sendikasyon pazarına yeniden dönmesinin son derece önemli bir adım olduğunun altı çizildi. 6 yıl aradan sonra gerçekleştirilen sendikasyon kredisi çalışmasının rekor bir sonuçla karşılanmasının ardından ekonomi içinde olumlu bir adım olduğu ifade edildi. Yıl bitmeden Denizbank tarafından gerçekleştirilen bu adımın büyük bir taze kaynak sağladığı ifade edildi.

Denizbank Durum Değerlendirmesi Yaptı

Hakan Ateş açıklamalarında ‘6 yıl sonra diyoruz çünkü 6 yıl önce Sberbank’ın hissedarımız olması sebebiyle çalışma başlatmıştık. Ancak sonrasında Amerikan yaptırımları Rusya’ya karşı uygulanmaya başlandı. Yaptığımız çalışmalar sonrasında yaptırımların dışına çıkmayı başardık. Sermaye piyasalarına ulaşma konusunda birtakım sorunlar yaşadık ancak yine de çok fazla hissetmedik. 6 yıllık süreci bu şekilde tamamlamış olduk. Şimdi tekrar kendimizi toparlıyoruz. Büyük bankalardan fon almaya başlayıp, hem bankamızın hem de ülkemizin yatırım ihtiyaçlarını karşılayacağız. 6 yıl sonra gerçekleştirilen ilk sendikasyon kredimiz oldu’ dedi.