Deutsche Bank Analistleri: Bitcoin Yüksek Talep Görecek

Deutsche Bank Analistleri Bitcoin Yüksek Talep Görecek
Deutsche Bank Analistleri Bitcoin Yüksek Talep Görecek

Sanal paralardan biri olan Bitcoin Diken’de yer alan habere göre 20 bin dolar barajını ilk defa geçerek rekor bir seviyeye ulaştı. Yüzde 10.5 artış yaşayan Bitcoin yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Güncel olarak 23 bin 655 dolara yükselen kripto para 2020 yılının başından bu yaya yüzde 220 değer kazandı. Sanal para birimleri ile hızlı bir kazanç yolu oluşması ve enflasyona karşı kalkan olarak kullanılabilir düşüncesi ile yatırımcıların ilgisini üzerinde tutan para biriminin para arzı 21 milyon ile sınırlı.

Deutsche Bank Analiz Uzmanları yayımladıkları analiz notunda, “İtibari paraların sürekli değerinin düşmesinden dolayı alternatif para birimleri için bir arayış olacaktır. Görünen o ki, Bitcoin yüksek talep görmeye devam edecek.” cümleleri ile düşüncelerini paylaştılar. Deutsche Bank Analiz Uzmanları dışında Bank of America Analiz Uzmanları da, Bitcoin’in talep açısından yüksek olacağını öngörüyor.

Ethereum da Yüzde 1,75 Arttı!

Bitcoin’in geleneksek varlıklardan daha fazla regüle edilmiş olması, olumsuz gibi görünüyor olsa da sanal para birimine olan soru işaretlerini ortadan kaldırıyor. Kurumsal yatırımcılar ise piyasa altyapılarını daha iyi hale getirmek ve güçlendirmek adına kripto para birimlerinden faydalanması öngörülüyor. Bitcoin dışında daha küçük çaplı kripto para birimi olan Ethereum da aynı şekilde artış göstererek yüzde 1,75’lik artış gösterdi.