Yapı Kredi Gönüllüleri Sınırları Kaldırmaya Devam Ediyor

Yapı Kredi Gönüllüleri Sınırları Kaldırmaya Devam Ediyor
Yapı Kredi Gönüllüleri Sınırları Kaldırmaya Devam Ediyor

Yapı Kredi Gönüllüleri ve Yapı Kredi çalışanları, Türkiye’nin her bir köşesine, toplumsal fayda sağlamak amacıyla projeler sunmaya ve destek olmaya devam ediyor. Konuya yönelik olarak görüşlerini bildiren Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, “Yapı Kredi Gönüllüleri platformumuzun hayata geçtiği 2019’dan bugüne toplamda 1.300 Yapı Kredi Gönüllüsü, 70’i aşkın sosyal sorumluluk projesinde yer alarak topluma katkı sağladı” diyor.

Banka tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, bankanın, finansal alan dışında çevre, eğitim, kültür sanat gibi alanlarda da toplumsal fayda sağlamak adına pek çok proje yürüttüğüne dikkat çekildi. Personellerine “sorumlu vatandaşlık” anlayışını aşılayan ve gönüllü çalışmaya teşvik eden banka, gönüllülüğü yaygınlaştırmak için Yapı Kredi Gönüllüleri platformu ile projeler yürütüyor. Bu sayede farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

Yapı Kredi Gönüllüleri Kendi Projelerini Oluşturabiliyor

Yapı Kredi Gönüllüleri içerisinde çalışanların mevcut projelerine başvurmalarına ya da kendi gönüllülük projelerini oluşturmalarına imkan veriliyor. Bu sayede çalışanlar, kendi oluşturdukları gönüllülük projelerinin hayata geçirilmesini sağlayabiliyor. Pek çok projede imzası bulunan topluluk, hayata geçirilen projeler sayesinde Türkiye’deki sınırları kaldırıyor.

3 Yılda 130 Bin Çocuk!

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, topluma değer katan tüm alanlarda sınırları kaldırmak için çalıştıklarına dikkat çekti. Hayatın tüm alanlarında sınırları kaldırmak adına var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Öztaşkın, hayata geçirilen projelere bakıldığında, 2019 yılından bu yana, 1.300 Yapı Kredi Gönüllüsü’nün, 70’i aşkın sosyal sorumluluk projesinde yer alarak topluma katkı sağladığını söyledi. Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu projelerden en geniş etkiye, Yapı Kredi Gönüllüleri’nin de aktif bir şekilde rol aldığı, Young Guru Academy (YGA) iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Anadolu’ya Bilim Göçü Projemizle ulaştık ve 3 yılda devlet koruması altındaki çocuklar da dahil olmak üzere toplamda 130 bin çocuğa dokunduk.”

8 Bin 144 Öğretmen!

“Projemiz kapsamında marttan bu yana 8 bin 144 öğretmene ulaşırken, 26 öğretmenimizi Rol Model Öğretmenler Programı’nın ilk döneminden mezun ettik. Öğretmenlerimiz; Genel Müdür Yardımcımız Hakan Alp, eğitimci yazar Dr. Özgür Bolat, TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman gibi çok değerli isimlerin eğitimlerine katıldı, 2 döneme ayrılmış program kapsamında 60 saatlerini bu programa ayırdı.”

Rol Model Öğretmenler Programı’nın gelecek yıl dijitalleşeceğini ve global alana açılacağını aktaran Öztaşkın, “Rol model öğretmenlerimizin de program yönetimine dahil olacağı önümüzdeki süreçte 50 bin öğretmene ve 128 bin çocuğa ulaşmayı, programdan 360 öğretmenin ise mezun olmasını hedefliyoruz.” dedi.

Projelerimizi Dijital Ortama Taşıdık

“Bu süreçte projelerimizi durdurmak yerine, neredeyse tamamını hızlıca dijital ortamlara taşıdık. Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında düzenlediğimiz eğitimlerimizi, seminerlerimizi ve tüm etkinliklerimizi online olarak devam ettirdik. Yapı Kredililerin büyük bir katılım sağlayarak sahiplendiği projelerle toplumumuza değer katmayı sürdürdük. Bundan sonraki dönemde de hayatın her alanında sınırları kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”