ING Türkiye Pandemi Süresi Boyunca 10 Milyon Mesajı Yanıtladı

ING Türkiye’nin bankacılık asistanı olan INGo, pandemi dönemi boyunca 10 milyon mesaja cevap verdi. Müşterilerin finansal işlemlerini sadece yazışma yöntemiyle şubeye gitmeden, zahmetsiz bir şekilde yapıldı.

Banka, dijital bankacılık stratejisi kapsamında robot teknolojileri ve yapay zeka kullanımını güçlendirmeye devam ediyor. Bu noktada ele aldığı yazışmalı bankacılık asistanı INGo ile müşterilerin tüm finansal işlemleri sadece yazışarak yapılabiliyor. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre ING Türkiye 15 Mart ile 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında bankacılık asistanı sayesinde 10 milyonu aşkın mesaja cevap verdi.

Alper Gökgöz: “Dijital bankacılık stratejimizi güçlendirerek sürdüreceğiz”

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz konuya yönelik olarak açıklama yaptı. Gökgöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dijital bankacılığı müşterilerimiz ile ilişkilerimizin derinleşmesi ve müşteri bağlılığının artmasında en önemli güçlerden biri olarak görüyor; veri bilimi, robot teknolojileri ve yapay zekayı odağımıza alıyoruz. Yapay zeka ve NLP destekli yazışmalı bankacılık asistanımız INGo, bu doğrultuda geliştirdiğimiz teknolojilerden biri. Önümüzdeki süreçte; yapay zeka destekli ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz.”

Temmuz 2018’den bu yana INGo müşterisi olan ve olmayan herkesin yararlandığı uygulamaya toplamda 27 milyon mesaj geldi. Tüm bankacılık işlemlerini tek bir kanaldan çözümlemeyi hedef alan uygulama sayesinde müşteriler kredi başvurusu ve ödemeleri, mevduat getirisi hesaplama, virman, hesap ayrıntılarının takibi, kartı geçici olarak kapatma, pasif hesapları aktifleştirme, kartı internet alışverişine veya yurt dışı kullanımına açma, şifre işlemleri, internet şubesi kullanımı için cep telefonuna şifre alma, 14 farklı para biriminin TL karşılığındaki değerinin hesaplanması, en yakın ATM ve şube hakkında bilgi alabiliyor.

Müşteriler INGo uygulamasını kullanarak bir işlem yapmak istediğinde 08.00 ile 00.00 saatleri arasında uygulamayı kullanabiliyor.