Deutsche Bank CEO’su Sewing: Saldırıya Geçiyoruz

Deutsche Bank CEO'su Sewing: Saldırıya Geçiyoruz
Deutsche Bank CEO'su Sewing: Saldırıya Geçiyoruz

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank, son 5 yılda toplamda 15 milyar euro kaybetti. Hem maddi anlamda hem de zaman anlamında kaybettiği beş yılın ardından dev banka kâra etme planlarına yoğunlaştı. Ziarul Financiar’da yer alan habere göre, Deutsche Bank bir yandan maliyet düşürme süreçlerini sürdürecek.

Banka diğer yandan yeni bir kârlılık hedefi belirleyecek. Bu konuda analiz uzmanları ise Almanya’nın en büyük bankasının hedeflerine ulaşabileceği konusunda şüphe duyuyorlar. Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, daha önce toplamda 18.000 kişi ile yollarının ayıracağını ayrıca da bazı işletmelerden de vazgeçeceğini belirtmişti.

Sewing: Saldırıya Geçiyoruz

Sewing, son beş yılda yaşanan kayıpların ardından kâra dönmeyi planladıklarını belirtti. Sewing, çalışanlarına “Şu andan itibaren savunmadan saldırıya geçiyoruz.” cümlesi ile dikkat çekti. Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Banl 2022 yılında kadar yüzde 8’lik madde sermaye geliri elde etmeyi planları ve hedefleri arasına aldı. Ancak bu hafta banka tarafından yayımlanan bir belgeye göre analiz uzmanları ancak yüzde 3,3’lük bir getir gelebileceğini öngörüyor.

Ayrıca banka çokuluslu olan şirket maliyetlerini de önümüzdeki 2 yıl içerisinde toplamda 16,7 milyar euro şeklinde azaltmayı planlıyor. Bu plana ek olarak 24,5 milyar euro tahminlerinin dışında 22,4 milyar euro olacak bir gelire ulaşma hedefleri bulunuyor. Geçtiğimiz mart ayında negatif anlamda rekora imza atan dev banka hisseleri, 2020 yılının en başından bu yana bakıldığında yüzde 38’lik bir büyüme yaşadı.