Deutsche Bank: Küreselleşme Yerini Karışıklık Çağına Bırakıyor

Deutsche Bank, küreselleşme çağı ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Bankanın yaptığı araştırmalar sonucunda, 1980’den bu yana devam küreselleşme çağının yerini “karışıklık çağına” bıraktığı ifade edildi.

Bankanın stratejisti Jim Reid ve onun liderliğindeki bir grup analist tarafından yapılan araştırmaya göre, özellikle Çin ekonomisinin ABD ekonomisi üzerinde bir yükselişe sahip olacağı belirtildi. Bu çatışmanın soğuk savaş dönemi içerisinde ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki ilişkileri arındıracağı dile getirildi.

Merkez bankalarının “helikopter para” politikasına devam edeceği, küresel borçtaki büyümenin hızlanacağı ve 21. yüzyıldaki genç nesillerin seçmen ağırlığı açısından daha etkin olacağı ifade edildi.

Rekabet Giderek Sertleşecek

Deutsche Bank tarafından yayımlanan araştırma sonuçlarında enflasyondaki artışa, iklim endişelerine, nesiller arası rekabet sertleşmesine ve teknolojik gelişmelere de değinildi. Tüm bu etkenlerin “karışıklık çağının” özellikleri olduğu belirtildi.

Stratejist Jim Reid ve analistler, karışıklık çağının yatırımlardan vazgeçme nedeni olarak görüleceğini ifade etti ve şöyle dedi,  “Daha büyük müdahaleler ve likidite getirecek”.