Deutsche Bank Tasarruf Miktarını Arttıracak

Deutsche Bank, gelecek yılın sonuna kadar olan dönem için daha önce belirtmiş oldukları tasarruf miktarını arttırabileceklerini açıkladı. Bankanın varlık yönetimi biriminin finans yöneticisi koronavirüs salgınının etkilerine bağlı olarak seyahat yasakları ve dijital etkinlikleri azaltacaklarını da belirtti. Maliyeti azaltmak adına bunun uygun olduğu dile getirildi.

CFO Claire Peel Boersen-Zeitung ile gerçekleştirilen görüşmede DWS Group’un sektör içerisindeki konsolidasyonlarda aktif bir şekilde rol oynamak istediği ifade edildi. Yaşanan birleşme ile birlikte satın almaların her zaman değerlendirileceği iletildi.

Tasarruf Çabalarımızı Genişletebiliriz

Peel, şirketin günümüz koşulları çerçevesinde dikkatli bir şekilde yaklaşım sürdürdüğünü belirtti. Bu yaklaşım ile birlikte UBS varlık yönetimi birimi ile yapılan birleşme planlarının neden gerçekleşmediği hakkında da açıklama yapmayı reddetti.

Basına yönelik olarak yapılan açıklamada Peel şu ifadelere yer verdi:

“Tasarruf çabalarımızı hala genişletebiliriz. Gelecek yılın sonuna kadar yıllık maliyet azaltma hedefimiz bulunmaktadır. Daha önce belirtmiş olduğumuz 150 milyon Euro (169 milyon dolar) tasarruf hedefini kesinlikle arttırabiliriz.”