Finans Sektöründe Staj Belirleme

Finans Sektöründe Staj Belirleme

Finans Sektöründe Staj – Staj yapmak istediğiniz mesleği daha detaylı öğrenme fırsatı yakalayabileceğiniz, öğrendiklerinizi uygulamak için zaman ayırabileceğiniz, bilgilerinizi artırma ve pekiştirme imkanı sunan kısa ya da uzun süreli deneyimler anlamına gelmektedir.

Kısacası staj, iyi bir şekilde değerlendirildiği takdirde mesleğiniz için oldukça önemli bir fırsat kapısı anlamına geliyor.

Neden Staj Yapılmalı?

İster lise, ister üniversite olsun stajlar mesleğimizle ilk yakın temasımızdır. Hatta çoğu kişi iş hayatına ilk adımını da staj sayesinde atar. Stajlar okulda öğrendiğimiz teorik bilgiyi uygulamaya dökmemizi sağlayan bir olanaktır. Bununla birlikte kendimizi geliştirmemiz içinde önemli bir rol üstlenir. Lise veya üniversite öğrenciliği sırasında çoğu okul zorunlu staj programları uygulamaktadır. Hatta bazı okullar öğrencileri hem staj dönemine hem de iş hayatına hazırlamak için belirli günlerde zorunlu kıyafet uygulamaları yapmaktadır.

Okul daima bizi iş hayatına hazırlamaya yönelik imkânlar sunar. Bu noktada staj aslında okuldaki derslerden de önemli hale gelir. İş hayatının ilk adımı olmasının yanı sıra gelecekte birlikte çalışacağımız meslektaşlarımız ile de tanışmamıza olanak sağlayan stajları verimli bir biçimde değerlendirmek önemlidir.

Finans sektöründe okuyan öğrenciler bilgilerini daha derinlemesine öğrenir ve onları pekiştirme fırsatı yakalar. Bankacılık ve sigortacılık finans sektöründe en yaygın meslekler arasında yer alır. Okullarda detaylı ancak birebir işlenmesi mümkün olmayan dersler staj ile gerçeklik kazanır. Bu nedenle staj yerinizi seçerken dikkatli olmanız gerekmektedir. Staj yapmak istediğiniz kurumları iyi bir şekilde araştırmalı ve size uygun olup olmadığını, size kazandıracaklarını öğrenmeniz gerekmektedir.

Nerede Staj Yapılmalı?

Staj yeri seçerken öncelikle yakın çevreden yardım alınmaktadır. Kolaylıkla bu sayede staj yeri bulabilirsiniz. Tanıdığınızın tanıdığı dahi olsa size mutlaka artıları olacaktır. Ancak bazı durumlarda iyi bir staj süreci gerçekleşmemektedir. Size zorunlu stajınız konusunda yükünüzü hafifletecek bir yeri seçerseniz, yarardan çok zararı olabilir. Bu nedenle size artıları ve eksileri ile mesleğinizi tanıma fırsatı sunacak yerlerde yapmanız oldukça önemlidir. Mesleğinize karşı duyduğunuz ilginin körelmemesi için stajı yapacağınız yerin sizin için en uygun olması önemlidir.

İnternet üzerinden araştırılan finans sektöründe staj yerleri de mutlaka detaylı bir şekilde araştırılmalı ve de ileride mesleğinize uygun bir işletme olmalıdır. Ayrıca gazetelerde yayımlanan ilanlardan da yardım alabilirsiniz.

Genellikle üniversiteler finans sektöründe staj yapmaya uygun nitelikte değillerdir ancak üniversite öğretim görevlileri meslekleri gereği bulundukları bölgede pek çok imkânı size sunabilirler. Düzenli
olarak stajyer arayan firmalar ile yakın temas halinde olan üniversite öğretim görevlilerinden de staj yerinizi seçme aşamasında yardım alabilirsiniz.

Finans Sektöründe Staj Yapmak

Finans her sektörü içinde barındırmaktadır. Ekonomi ve bankacılık sektörü başlı başına finans ile ilgili olsa da bunların dışında hizmet, gıda, otomotiv, tekstil ve pek çok sektör finansal bir birimi de içerisinde barındırmak zorundadır.

Günlük hayatımızın da her alanında finansal konular yer alır. Finans ya da ekonomi sektöründe staj yapmak ise diğer sektörlerde kazanacağımız bilgiden daha fazlasına sahip olmanıza olanak sağlar. Bu nedenle finans sektöründe staj belirlerken gündelik yaşantınıza hitap da edebilen bir sektörü tercih etmeniz yararlı olacaktır. Ayrıca staj yapmak istediğimiz kurum mezuniyet sonrası yapacağımız mesleği bizimle tanıştırdığı için mutlaka iyi araştırılmalıdır.

Daha önce staj yapmış kişilere sorarsanız, stajın öneminin mutlaka altını çizeceklerdir. Zorunlu olduğu için fazla önemsenmeyen stajlar aslında mesleğimizin bütünlüğünden ayrılmış koca bir parçadır. En iyi şekilde değerlendirilmeli, staj esnasında gerekli çevreyi edinmeli ve kendimizi ispatlamamız gerekmektedir.

İş hayatına henüz atılmamışken mesleki yeterliliğe de doğru koşullarda erişilebilir. Finans sektöründe staj yapmak, bu nedenle verimli bir şekilde gerçekleştirilmeli, en keyifli olacak şekilde seçilmelidir.