Yapı Kredi Adana’daki İlk Sergisini Açtı

Yapı Kredi Bankası, Adana’da ilk kez “Yapı Kredi Kolesiyonu’ndan Renkler” sergisini açtı. Yapı Kredi Sanat Danışmanı Veysel Uğurlu açılan sergi ile ilgili olarak, “Bu sene ilk kez Adana’da açıyoruz sergiyi. Bu sergi aslında küçük bir müzedir.” dedi.

Adana’daki Onatça Sanat Galerisi’nde açılan sergi ile ilgili olarak Yapı Kredi Sanat Danışmanı Veysel Uğurlu açılış konuşması gerçekleştirdi. Uğurlu yapmış olduğu konuşmada, bankanın kurulduğu ilk zamandan bu yana iktisadi alanının yanı sıra kültür sanat faaliyetlerinde de söz sahibi olacağına dair söz verilmiş olduğunu belirtti.

İlk Kez Adana’da

Yapı Kredi Sanat Danışmanı Veysel Uğurlu yaptığı konuşmada sergide yer alan koleksiyondan da şu şekilde bahsetti:

“Bu koleksiyonlar içinde sadece sikke koleksiyonu 55 bindir. Bunları yaparken amacımız, ülkemizin kültür sanat değerlerini korumak, kollamak ve sonraki kuşaklara iletmek. Bu doğrultuda sergimizi hazırlayıp Adana’ya getirdik. 75. yılımızı kutladığımız geçen yıl, Bursa, Ankara, İzmir ve Antalya’da sergimizi açtık. Bu sene ilk kez Adana’da açıyoruz sergiyi. Bu sergi aslında küçük bir müzedir. Umarım bu sergi bizden sonraki kurumlara da örnek olur.”

8 Bölüm 119 Eser Yer Alıyor

Yapılan konuşmanın ardından CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve çok sayıda davetli sergiyi gezerek koleksiyonu inceledi. Sergi içerisinde ünlü Türk ressamlarından; Abidin Dino, Ömer Uluç, Aliye Berger, Nejad Melih Devrim, İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem ve İbrahim Balaban gibi sanata damga vuran isimlerin de eserleri yer alıyor. Türk ressamların yanı sıra yurt dışındaki ünlü sanatçıların da peyzaj, natürmort, figüratif ve soyut eserleri bulunuyor.

Serginin 8 bölümden ve toplamda 119 eserden oluşması da büyük ilgi topluyor. Yapı Kredi Bankası tarafından bu yıl ilk kez Adana’da açılan “Yapı Kredi Kolesiyonu’ndan Renkler” sergisini gezmek isteyenler için sergi, 13 Mayıs 2020 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.