Garanti BBVA Yüzde 47 Zam Yaptı

Garanti BBVA Yüzde 47 Zam Yaptı

Garanti BBVA tarafından kurum içi ve dışında çalışan personellerine yüzde 47 zam yapıldı. Personellerin, Ocak ayından itibaren brüt 7 bin TL maaş alacağı belirtildi.

Yüzde 25 Genel Zam Yapıldı

Asgari ücret pazarlığının devam ettiği süreçte, Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri olan Garanti BBVA, Nisan ayında yapacağı zammı Ocak ayına çekti.

Beklenmeyen bu hamle ile birlikte banka, tüm personellerine genel olarak yüzde 25 zam yaptı. Asgari ücret ile çalışan güvenlik görevlisi dahil olmak üzere tüm kadrolardaki personellere ise yüzde 47 zam yapıldı.

En az 5 Bin Lira Maaş

Daha önce 4 bin 700 lira olan brüt maaş, yapılan zam ile birlikte brüt 7 bin liraya ulaştı. Personellerin Ocak ayında alacağı maaş en az 5 bin lira olacak.

Diğer Bankalardan Henüz Hamle Gelmedi

Garanti BBVA tarafından yapılan bu hamle, beklenmedik şekilde geldi. Asgari ücret kararı beklenmeden personellere zam yapıldı. Diğer bankaların komisyondan çıkacak kararı beklediği öne sürüldü.

Denizbank asgari ücret kararını dikkate almadan geçinme endeksi ile çalışanlarına zam yapacağı açıkladı. TEB ve QNB Finansbank yeni zam kararı için komisyon kararını bekliyor.