Garanti BBVA’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uygulaması

“Kadınlar Hepimizin Yarınları” uygulaması ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için uygulama başlatan ve Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nı düzenleyecek olan Garanti BBVA, bir kez daha toplumsal farkındalık yaratma kapsamında bir ilke imza atmış oldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yer aldığı hafta içerisinde şube ekranları ile dijital kanalları kullanan kadınlar, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması” için katılım hakkı kazanmış olacak. Kazananlar haftanın sonunda banka tarafından açıklanacak.

Türkiye’de kadınların önemini ve değerini göstermek, kadınların bir tek ekonomik anlamda değil toplumsal alanda da desteklenmesi gerektiğini vurgulamak amacıyla bu uygulamayı başlatan Garanti BBVA, bu uygulama ve yarışmayı da bir gelenek haline getirmeyi planlıyor.

Emek Veren, Üreten ve Vazgeçmeyen Kadınlar İçin

Banka tarafından hazırlanan “Kadınlar Hepimizin Yarınları” uygulaması ile banka; emek veren, üreten ve vazgeçmeyen kadınlar için 4 Mart 2020 ile 8 Mart 2020 tarihleri arasında yarışmasını düzenleyecek. Garanti BBVA’ya ait tüm şubelerdeki bankacılık ürün ve hizmetlerini tanıtan ekranlar, Garanti BBVA internet bankacılığı ve telefon bankacılığı ile sosyal medya kanallarını kullanan kadınlar arasından yarışmayı kazanan talihliler belirlenecek.

Bir hafta boyunca sürecek olan yarışmada, tüm iletişim kanalları üzerinden yarışmayı kazanan talihliler paylaşılacak ve Türkiye’nin kadın girişimcilerine ait ilham verici başarı hikayeleri de bu kanallar aracılığı ile topluma duyurulacak.

Uygulama ve yarışma hakkında açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ şu sözleri ile dikkat çekti:

“Garanti BBVA olarak güçlü bir ekonominin ve toplumsal kalkınmanın, kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenerek her alanda erkeklerle eşit düzeyde temsil edilmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla, 2006’da çıktığımız bu yolda, kadınların ekonomiye daha çok ve etkin şekilde katılabilmelerini sağlamak, kadın girişimcileri güçlendirmeye ve işlerinin sürdürülebilirliğine destek olmak hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Ülkemizin, kadınların üretim yetkinlikleri ve emeğiyle güçleneceğinden hareketle; her alanda sürekli yanlarında olduğumuzun teminatını vermek üzere, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gönülden bir adım daha atıyoruz. 4 – 8 Mart tarihlerinde, bankamızın tüm iletişim kanallarında, 13 yıldır düzenlediğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 2019 yılında ödül alan kadınların başarı hikâyelerine yer vereceğiz. Bu sayede kadın girişimcilerimizin ilham veren yolculuklarını çok daha geniş kitlelere duyurmayı, onların bilinirliğini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle, kadınlara sağladığımız destekleri artırarak ve çeşitlendirerek sürdüreceğimizi de vurgulamak istiyorum.”