Halkbank İlk Yarıda 1,8 Milyar TL Net Kar Elde Etti

Halkbank yılın ilk altı ayına ilişkin finansal verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre bankanın yılın ilk yarısında 1,8 milyar TL net kar elde ettiği ve her alanda güçlü bir performans gösterdiği görüldü.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre yılın ilk altı ayında elde edilen aktif büyüklüğün 138,7 milyar TL olduğu ve geçen yılın aynı dönemine göre bu oranın yüzde 30,3 artış yaşadığı açıklandı. Bankanın toplam aktif büyüklüğü ise 595,7 milyar TL olarak belirtildi. Böylelikle banka, bankacılık sektörü içerisinde aktif büyüklüğü en fazla olan ikinci banka oldu.

Halkbank’ın ikinci çeyrek sonunda toplam kredilerini 522 milyar TL’ye yükselttiği, KOBİ Bankacılığı alanında yüzde 22,3 ile rekor bir pazar payı elde ettiği görüldü. Toplam mevduatı 400 milyar TL’ye ulaşan bankanın, yılın ilk yarısında 1,8 milyar TL net kar elde ederek yılın ilk altı ayını başarılı bir şekilde tamamladığı görüldü.

Koronavirüs dönemi içerisinde KGF teminatlı İşe Devam Kredi Desteği – Can Suyu İşletme, İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi, Çek Ödeme Destek Kredisi, Maaş Ödeme Destek Kredisi ve Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi gibi pek çok yeni ürün ile firmaların ve vatandaşların yanında olan bankanın, bu süreç içerisinde 1,5 milyon yeni müşteri kazandığı ifade edildi.

Halkbank 82 Yıldır Halk’ın Bankası

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, normalleşme adımları ile birlikte yeniden büyüme ivmesi kazandıklarını söyledi. Ek olarak açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Salgını ekonomik anlamda en az hasarla atlatan ülkelerden biri olduk. Tüm vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşen bu dönemde, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına hızlı yanıtlar verdik. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, 3 milyon kişi ve kuruma verdiğimiz destek kredi ötelemeleri ile birlikte 120 milyar TL’yi aştı. Türkiye’nin bize güvenini boşa çıkarmadığımız için mutluyuz. Halkımız varsa biz de varız, çünkü biz 82 yıldır ‘Önce Halk, Sonra Bankayız’.”

Güçlü Ekonominin Güçlü Kurumları

“KOBİ’lerin başarı ve istikrarını; girişimciliğin teşviki, inovasyonun gelişimi ve sosyal dengenin sürekliliği için oldukça önemli buluyoruz. Bu sebeple de kamu bankaları olarak, reel sektörü stratejik hedeflerle destekleyerek bankacılık sektörüne öncülük ediyoruz. Yüksek katma değerli üretimi desteklemek üzere, ihracata ve istihdama yönelik verdiğimiz destekler, güçlü ekonominin güçlü kurumları olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu.”

“Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında kullandırdığımız kredilerin yüzde 22’sinden esnaf ve sanatkârlarımız yararlandı. Esnaf Destek Paketi kapsamında 720 bin esnafımıza 17,8 milyar TL tutarında nakdi işletme kredisi kullandırdığımız bu dönemde, 540 binden fazla esnafımıza da 10,2 milyar TL Paraf Esnaf Kart limiti tahsis edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Kararı ile esnaf ve sanatkârlarımızın kullanmış olduğu kredilerden doğan borç ödemelerini de üç ay süreyle erteledik. İktisadi faaliyetin normalleşme sürecinde, ekonominin tüm paydaşlarını kapsama hedefiyle küçük işletmelere finansal desteğimizi sürdüreceğiz.”

“Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranlarını sunduğumuz Avantajlı Konut Kredisi ile 55 bin müşterimize 12,9 milyar TL kredi kullandırdık. Birlikte el ele vererek, konut satışında tarihin en yüksek haziran ayı rakamlarına ulaştık. Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi ve 2. El Taşıt Kredisi kampanyalarımız ile de taşıt almak isteyen ticari ve bireysel müşterilerimizin finansman ihtiyacını karşılıyoruz. Ayrıca, devreye aldığımız Sosyal Hayata Destek Kredisi ve Tatil Destek Paketleri sayesinde normalleşme sürecine verdiğimiz destek ile piyasadaki canlılığın yılın ikinci yarısında artarak devam edeceğine inanıyoruz.”

“Alternatif dağıtım kanalları ve dijital bankacılık alanında sunduğumuz üstün hizmet, pandemi sürecinde bizlere büyük bir avantaj sağladı ve 1 milyondan fazla müşterimiz kredilerini bu kanallar aracılığıyla kullandı. Giderek gençleşen müşteri profilimizin talep ve beklentilerini karşılamak üzere yeni yatırımlar yapıyoruz. Tüketici davranışlarını yakından gözlemlediğimiz bu dönemde, Paraf Kart’ı geliştirecek çalışmalar da başlattık. Paraf Dual ile banka kartı ve kredi kartını tek kart haline getirerek müşterilerimize önemli bir kullanım kolaylığı sağladık. Hem bireysel müşterilerin hem işletmelerin kullanımını artırarak Paraf Kart’ı ticari hayatın en aktif kartı yapmak istiyoruz.”