Halkbank’lılar IBAN’sız Para Transferi Yapabilecekler

Halkbank'lılar IBAN'sız Para Transferi Yapabilecekler
Halkbank'lılar IBAN'sız Para Transferi Yapabilecekler

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre Halkbank kullanıcıları, IBAN numarası olmadan haftanın 7 günü ve 24 saati para transferi yapabilecekler. Halkbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Hasan Tuncay, “Dijital kanallarımızı kullanan 3 milyon müşterimiz artık para transferlerini istedikleri gün ve saatte, IBAN numarası olmadan kolayca yapabilecekler.” dedi.

Kolay Adres ve FAST uygulamalarına geçecek olan Halkbank, 3 milyon kişinin hızlı ve kolay transfer yapabileceklerini paylaştı. Halkbank kullanıcıları IBAN olmadan, e-posta, kimlik ya da vergi numarası, pasaport numarası kullanarak para transferi yapabilecekler.

IBAN Dönemi Bitti

Halkbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Hasan Tuncay, “Kolay Adres uygulaması, para transferi yapmak için uzun IBAN numaralarını temin etme dönemini bitiriyor. FAST sayesinde de hafta içi mesai saatlerini bekleme zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Dijital kanallarımızı kullanan 3 milyon müşterimiz artık para transferlerini istedikleri gün ve saatte, IBAN numarası olmadan kolayca yapabilecekler. Hesapların anahtar adreslerle eşleştirilmesini hem bireysel hem de ticari müşterilerimiz için mümkün kılacağız. İnternet bankacılığı ve mobil şubelerimizi kullananların, bir Halkbank şubesine gitmiş kadar rahat etmesini sağlayacağız.” dedi.

Tuncay, ‘Özellikle pandemi sürecinde dijital bankacılık hizmetlerimiz yüksek bir talep gördü. Evinden çıkmadan işlemlerini kolayca yapabileceğini deneyimleyen müşterilerimizin bize duydukları güvenle, bu kanalların geliştirilmesine yönelik beklentiler daha da arttı. Güçlü yatırımlarımız ve sürekli gençleşen kadrolarımızla, dijital bankacılık alanındaki rekabete hazırız. Kolay Adres ve FAST uygulamaları dijital kanallarımıza olan ilgiyi daha da yükseltecektir. 82 yıllık bankacılık deneyimiyle Halkbank, müşterilerine bu alanda da güvenilir, hızlı ve kullanıcı dostu bir deneyim sunmaya devam edecektir.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.