HSBC Bank Apple Business Chat Kanalını Sundu

İngiltere merkezli HSBC Bank, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek adına Apple Business Chat kanalını sundu. Böylelikle HSBC müşterileri doğrudan HSBC’nin müşteri hizmetleri merkezi ile mesajlaşabilecek.

Mobil Pazarlama Dergisi tarafından yayımlanan bir yazıda Apple Business Chat uygulamasının piyasaya sürülmesi ile birlikte perakende müşterilerin bankacılık işlemlerinin daha güvenli ve esnek bir ortamda karşılanacağı ifade edildi. Tasarruf yapmak isteyen ve diğer tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek isteyen müşteriler böylelikle dijital platformda bankacılık hizmeti alabilecekler. EFT/havale işlemleri, çek ve tasarruf hesabı yönetimi, kredi kartı işlemleri ve çağrı merkezi desteği de verilen hizmetler arasında yer alacak.

HSBC Bank Erişimi Kolaylaştırıyor

Bu hareketi ile banka çağrı merkezine erişimi kolaylaştırıyor. Dijital platform aracılığıyla müşterilerine direkt olarak hizmet verecek olan banka, çağrı merkezini aramaya gerek kalmadan mesaj seçeneğini kullanarak karşı taraftaki banka görevlisine ulaşılmasını sağlıyor. Business Chat uygulaması aracılığıyla müşteriler güvenilir bir ortamda kişisel bilgilerini paylaşmadan tüm bankacılık hizmetlerini alabiliyor.

Diledikleri saat ve gün içerisinde de hizmetten faydalanılabilecek olması, internetin olduğu ortamda müşterilerin destek almasını sağlıyor. Ayrıca müşteriler karşı taraf ile iletişim kurarken verilerinin paylaşıp paylaşılmadığını da görebiliyor. Uygulama, kullanıcılar ve işletmeler için beta sürüm olarak sunuluyor.