Alternatifbank Yöneten Kadınlara Destek Sağlıyor

Alternatifbank, “Yöneten Kadınlara Güç Katan Paket” kapsamında, işini büyütmeyi hedefleyen kadınlara destek olacağını açıkladı. Banka, yurt dışı fonlama programı kapsamı ile IFC’dan sağladığı 100 Milyon Dolar değerindeki kaynağı, başta ihracatçı firmalar olmak üzere ortaklık kapsamı dahilinde ve yönteminde kadınların söz sahibi olduğu şirketlere “Yöneten Kadınlara Güç Katan Paket” ile sunmayı planlıyor.

Yöneten Kadınlara Güç Katan Paket Yöneten Kadınlara Tam Destek

Söz konusu paket hakkında Alternatifbank Satış ve Pazarlama Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek açıklamalarda bulundu.

Şimşek açıklamasında;

“Kadınlarımızın girişimci ruhları, yönetim yetkinlikleri, zorluklar karşısındaki direnç ve çalışkanlıklarıyla ülke ekonomisinin kalkınmasında çok önemli bir yeri olduğuna inanıyor, sağladığımız kaynaklarla onları desteklemeye özen gösteriyoruz. Bu anlayışla IFC’den temin ettiğimiz kaynağı, kendi işinin sahibi kadın girişimcilerin veya bir kurumda yönetici olan kadınların desteklenmesi, istihdamının artması amacıyla Yöneten Kadına Güç Katan Paket adı altında sunuyoruz. Paket kapsamında, yöneten kadınlarımıza avantajlı şartlarda finansmana erişim ve katma değerli bankacılık ürün ve hizmetlerimizde ücret muafiyetinin yanı sıra, bilanço yönetimi, finansal analiz ve dış ticaret konularında uzman ekiplerimiz tarafından eğitimler veriyoruz.”

“Ayrıca yöneten kadınlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak yüzde 5’e varan akaryakıt indirimi, ücretsiz saatlik şoför, yaz-kış araç check-up, lastik değişimi ve saklanması, ücretsiz sağlık ve güzellik uygulamaları gibi asistan hizmetleri de sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.