Eski Bank of America Çalışanı Para Çalmakla Şuçlandı

Bank of America’nın eski çalışanı 1.5 milyon doları zimmete geçirmekle suçlandı. Amerika Birleşik Devletleri Başsavcısı Andrew Lelling, Bank of America’nın eski bir çalışanını zimmete geçirmekle ve Porsche dahil lüks ürünler satın almak için kullanmakla suçladı.

ABD Başsavcısı Lelling, daha önce Bank of America’da müşteri ilişkileri yöneticisi olan Abington’lu Waqas Ali’nin (31) tutuklandığını duyurdu. Banka dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlarından Boston’daki federal mahkemede yargılanacak.

Adı bildirilmeyen bir kurban şirket adına, banka bilgisi olmadan bir çek hesabı açmıştır. 2016 eylül ayı ile 2017 temmuz ayı arasında 1,5 milyon para transferi gerçekleştirmiş.

Lelling’in ofisi yaptığı açıklamada, Ali’nin hile ile elde ettiği parayı, yaşam tarzını finanse etmek için kullandığını bildirdi. Bu para ile bir porsche alan Ali, Neiman Marcus, Bloomingdales, Christian Louboutin gibi lüks mağaza zincirlerinden de ürünler satın almış bulunuyor. 

Dolandırıcılık suçlamaları, 20 yıla kadar hapis ve 250.000 ABD doları para cezası içerebilir. Kara para aklama suçlaması ise, 20 yıla kadar hapis ve 500.000 ABD doları para cezası içerebilir.