HSBC Hibrit Çalışmaya Geçme Kararı Aldı

HSBC Hibrit Çalışmaya Geçme Kararı Aldı
HSBC Hibrit Çalışmaya Geçme Kararı Aldı

Human Resources Online’da yer alan habere göre HSBC Bank, yöneticilerinin alanlarını daraltıyor. Banka hibrit çalışma programı gereği, yöneticilerine ofislerini boşaltmalarını söyledi. Konu hakkında, HSBC CEO’su Noel Quinn, Canary Wharf’da bulunan genel merkezin yönetici katının tamamen kaldırılacağını açıkladı. Alınan karar ile birlikte Quinn’in de özel odasından vazgeçmesi gerekiyor.

HSBC, gerçekleşen salgın nedeni ile ofis alanlarını yüzde 40’lık oranda azaltmayı planladığını bildirdi. Bunun üzerine Quinn, banka çalışanlarının hibrit çalışmayı desteklediklerini ve benimsediklerini belirtti. Ayrıca alınan karar sonucunda çalışanların, haftanın beş günü ofiste olmayacağı dikkat çekti.

Quinn: Çalışanlarımız Daha Fazla Esneklik İstiyor

Konu hakkında Quinn, açıklama yaptı. HSBC CEO’su Quinn, “Son 15 ayda bu kadar çok değişikliğe uğramış olmamıza rağmen, eski çalışma şeklimize geri dönersek bunun kaçırılmış bir fırsat olacağını düşünüyorum.” dedi. Ayrıca, “Çalışanlarımız bize daha fazla esneklik istediklerini söylediler. Liderlik ekibim ve ben, belirlenmiş masaları olmayan tamamen açık plan bir kata taşındık.”

Üst düzey yöneticiler, alınan karardan önce merkezin 42. katında kendilerine özel ofislerde çalışıyorlardı. Şimdi ise eski ofisler toplantı odalarına ve ortak alanlara dönüşecek. Yöneticiler ise 40. katta yer alan ortak çalışma alanlarında işlerini sürdürecekler. Bunların dışında diğer banka ve kuruluşların hibrit bir çalışma içerisinde olmamaları, dikkat çekiyor. Nisan ayının başlarında Standard Chartered, resmi çalışma politikasını değiştirmişti. Microsoft ve Google ise hibrit çalışmayı benimseyen şirketler arasında yer alıyorlar.

Banka kârının büyük bir bölümünü oluşturan Asya pazarına odak noktasını kaydırarak, büyük bir revizyondan geçiyor. Bu sayede çalışanlar esneklik kazanıyorlar ve hibrit çalışmayı benimsiyorlar.. Ayrıca geçtiğimiz günlerde banka çağrı merkezlerinde 1.200’de fazla çalışanın evden çalışabileceğini paylaşmıştı.  Konu ile ilgili Quinn, “Az sayıda rol tamamen uzaktan yapılabilir. Bununla birlikte, rollerimizin çoğunun hibrit bir şekilde gerçekleştirilebileceğini tahmin ediyoruz. Buna ben ve bankanın yönetim ekibi de dahil.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.