İki Barclays Çalışanında Korona Virüs Çıktı

Avrupa’daki bankalar ofise geri dönüş için geri sayım yaparken Barclays iki çalışanında Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Londra Ticaret Bankacılığı birimindeki iki personelin korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine Financial News tarafından yapılan haberde, bu durumun yeniden açılma sürecine karşı tehlikelerin arttığını işaret ettiği ifade edildi. Büyük bankaların karşı karşıya olduğu potansiyel risklerden biri olduğu belirtildi.

Barclays Borsalar Birimi Başkanı Stephen Dainton’un 2 Eylül tarihinde çalışanlarıyla paylaştığı notta iki personelin korona virüs testlerinin pozitif olduğunu doğruladı. Personellerin bulunduğu binanın Canary Wharf bölgesindeki yatırım bankacılığı ve borsa birimi merkezi olarak kullanıldığı da açıklandı.

Dianton’un çalışanlar ile paylaşmış olduğu not içerisinde, “Testleri pozitif çıkan meslektaşlarımız kişisel karantina periyoduna başladılar. Virüsten etkilenen kişilerle etkileşimde bulunan herkes 14 gün boyunca kendilerini karantinaya alma konusunda bilgilendirildi ve tavsiye edildi” ifadelerine yer verildi.

Barclays Güvenliği Birincil Odakta Tutuyor

Barclays Borsalar Birimi Başkanı Stephen Dainton tarafından paylaşılan not içerisinde şu ifadelerde bulunuyordu:

“İlişkili çalıma alanları ve tüm ticaret katı lobiler ve tuvaletler dahil olmak üzere tüm ortak kullanım alanları derinlemesine temizlikten geçirildi. Meslektaşlarımızın sağlığı, korunması ve güvenliği birincil odağımız olmaya devam ediyor. Onlara ve ailelerine destek olmak için yakın temas halindeyiz.”

Bankanın sözcüsü ise konuya yönelik olarak bir yorum yapmamayı tercih etti.