Kuveyt Türk Çocuklar İçin Umutlu Kutular Hazırladı!

Kuveyt Türk Katılım Bankası KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) ile iş birliği yaptı. KAÇUV tarafından oluşturulan “Umutlu Kutular” projesine banka destek verdi. Kanser hastalığı ile mücadele eden çocuklar ve aileleri için salgınla mücadelede hijyen ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için banka, KAÇUV ile iş birliğine imza attı.

KAÇUV tarafından yapılan açıklamaya göre “Umutlu Kutular” projesi kapsamında her kutunun içerisinde maske, dezenfektan, eldiven vb. tüm hijyen malzemeleri yer alacak. Bu kutuların hazırlanmasında banka, ailelerin 3 aylık ihtiyaçlarını karşılamış olacak.

Her yıl 23 Nisan haftasında KAÇUV tarafından hayata geçirilen projeye destek verdiğini belirten banka, bu yıl da “Umutlu Kutular” projesine destek vererek her vatandaşın yanında olduğunu gösterdi. Kanser hastalığı ve diğer bulaşıcı hastalıklara sahip olan vatandaşların bu zorlu dönemde daha dikkatli olması gerektiğini belirten Kuveyt Türk, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğini de ifade etti.

Kuveyt Türk 8 Yılda 3 milyona Yakın Bağış Yaptı

Banka tarafından yapılan açıklamada 2013 yılından bu yana yapılan bağışlara da dikkat çekildi. Banka, 2013 yılından bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na destek kampanyaları düzenlediğini belirtti.

Düzenlenen destek kampanyaları ile birlikte son 8 yıl içerisinde yapılan bağış miktarının 2 milyon 900 bin TL’yi aştığı da ifade edildi. Bağışlarla yapılan KAÇUV II. Aile Evi’nin 22 Ocak 2020 tarihinde hizmete açıldığı da dile getirildi.

KAÇUV Aile Evi’nin, kanser hastalığı ile mücadele eden ailelerin çocukları adına Anadolu’dan İstanbul’a gelmesi ve barınma sorunu yaşaması konusunda, ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren kurumlardan biri olarak yer alıyor.