IndusInd Bank Hisseleri Düşüş Yaşıyor

1994 yılında kurulan IndusInd Bank, Hindistan’ın yeni nesil bankacılık anlayışını benimseyen ve bu alanda müşterilerine pek çok avantaj sunan bankası olarak yer alıyor. Ticari, işlemsel ve elektronik bankacılık hizmetlerine yönelen banka, 2019 yılına göre hisselerinde düşüş yaşıyor.

Bankanın açıklanan son finansal verilerine göre CASA (Cari ve Tasarruf Hesabı Oranı) oranında 31 Aralık 2019 itibari ile yüzde 42,4 olduğu görüldü. Bir önceki yıl ise yüzde 43,1 olan oran bugün yüzde 40,5 oranına düştü. Bankanın mevduat oranlarında ise bir artış gerçekleştiği kayıt edildi.

Hindistan Derecelendirme Kurumu tarafından bankanın bakış açısındaki istikrarından ötürü negatif durumlar yaşayacağı belirtilmişti. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bankanın ticari faaliyetlerden oldukça büyük bir darbe yiyeceği de yorumlanmıştı.

Özel Sektöre En Çok Borç Veren Banka

IndusInd Bank’ı bu kadar özel yapan detay, günümüzde Hindistan ve çevresindeki özel sektördeki müşterilerine en çok borç veren banka olmasıydı. Fakat ülke çapında salgın nedeniyle yaşanan problemler doğrultusunda banka kilit bir duruma geldi. Mart ayı, banka açısından oldukça zorlu geçti ve hisse senetlerinde ciddi oranda düşüş yaşandı.

IndusInd Bank’ın mevduat oranlarının geçen yıla oranla 3,8 oranında arttığı görüldü. Fakat son üç aylık finansal verilere bakıldığında mevduat oranlarında yüzde 6,7 oranında düşüş yaşandığı gözlemlendi. Yine aynı şekilde bankanın hisse senetleri geçen yıla oranla yüzde 20,67 oranında artış yaşarken son üç aylık dönemde yüzde 9,99 oranında düşüş yaşadı. Geçtiğimiz hafta bankanın hisse senetleri sadece yüzde 2,24 oranında değerlendi.